25-godišnjak lažno prijavio gubitak prometne dozvole iako mu je oduzeta zbog prekršaja

25-godišnjak lažno prijavio gubitak prometne dozvole iako mu je oduzeta zbog prekršaja

Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Ishodovao je novu prometnu i vozačku dozvolu, iako je znao da su mu navedene isprave oduzete zbog počinjenja prometnog prekršaja u susjednoj državi

Crikvenička policija dovršila je kriminalističko istraživanje te kazneno prijavila 25-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog sumnje na počinjenje po dva kaznena djela davanje lažnog iskaza i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni 25-godišnjak u listopadu prošle godine u stanici za tehnički pregled vozila lažno izjavio te potpisao izjavu o  gubitku prometne dozvole. Dovodeći takvom izjavom u zabludu nadležno tijelo podnio je zahtjev te ishodovao novu prometnu dozvolu. Također, u siječnju ove godine u nadležnoj policijskoj postaji je prijavio gubitak te potom ishodovao i novu vozačku dozvolu, iako je znao da su mu i vozačka i prometna dozvola oduzete zbog počinjenja prometnog prekršaja na području susjedne države.

UPRAVO SE ČITA

Oduzetu vozačku i prometnu dozvolu nadležno tijelo susjedne države naknadno je dostavilo policiji te je utvrđeno da je osumnjičeni nove isprave ishodovao dajući lažni iskaz te ga ovjerivši svojim potpisom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari