POPUŠTANJE MJERA

A što je s kafićima koji nemaju terase? ”Za mnoge ovo otvaranje ne znači baš ništa…”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Od danas kreću ranije najavljene blaže epidemiološke mjere, koje podrazumijevaju otvaranje terasa ugostiteljskih objekata te sportskih centara.

No, to znači da će svi ugostitelji morati biti spremni na rad pod ostalim epidemiološkim mjerama, koje uključuju i propisani razmak među stolovima te provjetravanje zatvorenih terasa, piše Net.hr

“Nemamo još finalnu odluku oko zatvorenih terasa. Bilo je rečeno da neće smjeti, ne znamo do koje visine i kako. Čekamo pismenu odluku pa ćemo se svi skupa tome i prilagoditi. Većina objekata koji imaju terasu će otvoriti. Moramo napomenuti da ih puno i nema terasu, a za njih ova odluka i ne znači mnogo.”, komentirala je za RTL otvaranje ugostiteljskih objekata predsjednica Nezavisne udruge ugostitelja, Žaklina Troskot.

Smatra kako će ipak za mnoge ugostitelje i ovaj djelomični početak rada biti veliki benefit. Pohvaljuje napore Vlade koja je nastavila s isplatom mjera za očuvanje radnih mjesta.

Ističe da ugostitelji neće moći raditi ni približno dobro kao prije pandemije.

“To je nužno potrebno, jer smo svih ovih mjeseci bili na aparatima i na mjerama. Ne možemo sad od danas do sutra ostati bez istih. Bili smo svjedoci da su okupljanja stalno u gradu, gdje se uopće nije pazilo na epidemiološke mjere. Bio je veliki broj mladih ljudi zajedno, pa se taj broj zaraženih nije povećavao. Vjerujem da će u kontroliranim uvjetima gdje su razmaknuti stolovi biti sve kako treba”, zaključila je Troskot.

Terase kafića će raditi od 6 do 22 sata, što su jedva dočekali i konobari, ali i gosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari