‘Ako nastavnici neće dostavljati COVID potvrde, bit ćemo prisiljeni dati im otkaz’, ističe predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja:

‘Ako nastavnici neće dostavljati COVID potvrde, bit ćemo prisiljeni dati im otkaz’, ističe predsjednica Udruge srednjoškolskih ravnatelja:

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Kazala je da će se onima koji odbiju pokazati COVID potvrdu prvi izreći usmena opomena i pisano upozorenje, a krajnja mjera je otkaz.

Predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja Suzana Hitrec u RTL-u danas je komentirala kako se ravnatelji snalaze s COVID potvrdama u školama.

Kazala je kako je u njenoj školi, Upravnoj školi Zagreba kao i u većini škola sve prošlo dobro.

UPRAVO SE ČITA

Više u videoprilogu:

“Nastava se odvijala i svi su djelatnici predočili COVID potvrde”, kazala je.

Kazala je i da je u većim i manjim mjestima bilo problema oko pronalaženja mjesta i termina testiranja.

“Kao ravnatelji smo uskočili i ugovorili na jednom mjestu testiranje koje odgovara djelatnicima, a neke škole su organizirale da dođu zdravstveni djelatnici u škole i testiraju”, kazala je.

Objasnila je i što treba napraviti u situaciji kada nastavnici odbiju pokazati COVID potvrdu ili testiranje.

“Ravnatelj prvo mora organizirati nastavu, pronaći zamjenu da nastava redovno teče, napisati službenu bilješku i razgovarati s takvim djelatnicima i tako svaki dan. Izreći nakon toga usmenu opomenu i pisano upozorenje, a nadamo se da neće doći do krajnje mjere koja je otkaz u slučaju da se situacija nastavi”, kazala je.

Na pitanje kada nastupa otkaz i je li teško pronaći zamjenu, Hitrec je kazala da je teško pronaći zamjenu, ali je još teže nekome dati otkaz.

“Nadamo se da do toga neće doći i da će se svi osjetiti koliko je značajno radno mjesto i da ravnatelji moraju postupiti po odluci Stožera. Ukoliko ne budu dostavljali COVID potvrde, osobito oni kojih imaju, bit ćemo prisiljeni to učiniti”, kazala je Hitrec.

Hitrec je govorila i o organizaciji informacija i roditeljskih sastanaka.

“Roditelji nisu bili zakinuti. Čak i roditeljima odgovara da imaju informacije telefonom ili online nego da dolaze u školu jer im to oduzima vremena. Izaći ćemo u dovršite i organizirati informacije i sastanke”, kazala je, a prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari