Anonimni Riječanin počastio riječke beskućnike obilatim ručkom; Zahvala stigla iz redakcije Uličnih svjetiljki

Anonimni Riječanin počastio riječke beskućnike obilatim ručkom; Zahvala stigla iz redakcije Uličnih svjetiljki

Foto: Facebook

“Znamo samo da se zove Marijan”, objavili su iz redakcije Uličnih svjetiljki

U redakciju Uličnih svjetiljki, lista kojeg pišu i uređuju riječki beskućnici, stigao je prijedlog njima nepoznatog dobrotvora da “želi počastiti ručkom sve korisnike projekta Uličnih svjetiljki u Rijeci”.

Dobrotvor je bio uporan, rekao je “da čita časopis i da se našao u nekim pričama i da nam svaka čast, tim ljudima i nama koji se njima bavimo”, pojasnili su na svome službenom Facebook profilu iz uredništva Uličnih svjetiljki.

UPRAVO SE ČITA

VIDEO DANA:

Što se potom dogodilo, najbolje je da opišu oni sami.

Stoga objavu Uličnih svjetiljki prenosimo u cijelosti:

“Zove se Marijan, prezime mu ne znamo, čak ne znamo da li mu se ime piše Marijan ili je bez “i”. Taj čovjek, ljudina, nazvao je naše uredništvo s idejom da želi počastiti ručkom sve korisnike projekta Uličnih svjetiljki u Rijeci.

Jako skromno i jednostavno je objasnio da čita časopis i da se “našao” u nekim pričama i da nam svaka čast, tim ljudima i nama koji se njima bavimo.

Dogovorili smo vrijeme, naš ljudina je odabrao mjesto i tako smo se danas okupili kao obitelj.

Kako izgleda Marijan? Pojma nemamo jer nije došao. Razbolio se pa nam se nije pridružio, no ručak nije želio otkazati. Kaže on: ‘Nisam bitan ja, bitni su ONI.’ Poslao je sina svoga prijatelja s novcem da podmiri račun.

Komentari nekih korisnika:

-ovo je više od ručka, ovo je svadbeno
-uuuu meni je ovo super, najdraže su mi školjke, samo sam ih posisao, i sad imam školjke za posaditi pšenicu
-ma stvarno je bilo super sve, da je i gore bilo, isto bi bilo super kad nas je netko tako lijepo ugostio, ima dobrih ljudi
-hvala da mi je nahranio djecu, uzela sam šta je ostalo još sinu za doma
-žao mi je da ga nismo upoznali, svaka mu čast

Realno, skoro nismo ni znali šta jedemo ni kako se neka vrsta jela pravilno jede. On je želio za nas najbolje od najboljeg. I dobili smo najbolje, jer nema bolje kad ti netko potpuno nepoznat pokaže da dobrota nikad ne može usahnuti, bez obzira kakva vremena bila, makar i “posljednja”, napisali su iz redakcije Uličnih svjetiljki!

Ovom prilikom i mi s Riportala zahvaljujemo “Marijanu”, uime – sigurni smo u to – svih naših čitatelja oduševljenih njegovim potezom!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari