OVAJ VETERAN IDE NA STRUJU: Pogledajte električni automobil kućne izrade!

Kupio ga je prije šest godina za 500 kuna i uložio u njega sate i sate truda pa sad vozi najmoderniji auto u Hrvatskoj

Električni automobil bez obzira koliko je u potrošnji isplativ, u kupnji je još uvijek prilično skup pa čak i uz državne poticaje.

No, Tomislav Čubelić tome je doskočio pa se danas vozi u, vjerojatno, najneobičnijem električnom automobilu. Prije šest godina za 500 kuna je kupio Citroen Visu iz 1982. godine i u njega utkao godine rada.

“To je još dječački san. Međutim bio je problem uvijek kako napraviti tj. naći baterije koje će zadovoljiti domet, a da to ne bude 10, 20 kilometara, znači da bude upotrebljiv zbilja”, kaže Tomislav koji sada sasvojim veteranom prelazi 80-ak kilometara na dan.

Puni ga četiri sata, a na 100 kilometara ovaj automobil troši svega 10-ak kuna struje. U njega je uložio dvostruko manje nego što košta novi električni automobil.

“Potrebno je izvaditi motor, sve one dijelove koji su vezani za motor, ispušni sistem, sistem hlađenja, zatim napraviti prilagodbe da bi se mogao novi motor staviti, instalaciju, mehaniku jer se ugrađuje potpuno novi pogonski sustav”, objašnjava samouki automehaničar.
RTL Direkt

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari