Četvrti val korone u PGŽ: Preminula, nažalost, još jedna osoba

Četvrti val korone u PGŽ: Preminula, nažalost, još jedna osoba

Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

U PGŽ je dana 51 novooboljela osoba, a 42 je osobe ozdravilo

Broj aktivnih slučajeva COVID-19 bolesti na području PGŽ iznosi 673.

40 novooboljelih osoba su iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 6 sa Krka,po 2 sa Lošinja i GK te 1 s Liburnijskog područja.

UPRAVO SE ČITA

27 novooboljelih osoba pripadaju radnoj populaciji, 17 mlađim kategorijama stanovništva, a 7 su osobe starije od 65 godina.

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 1446 uzoraka briseva, što znači kako udio pozitivnih unutar broja testiranih danas iznosi 3.53%.

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti je danas smanjen za 4 osobe u odnosu na jučerašnji dan i iznosi 28.

U KBC-u Rijeka je i danas na respiratoru u jedinici intezivne skrbi 7 osoba što je jednako visoki broj kao i predhodna dva dana.

Tijekom jučerašnjeg dana u regionalnom COVID-19 centru- KBC-a Rijeka, nažalost, preminula je jedna osoba.

Ukupno je to 14 preminulih osoba s prebivalištem u PGŽ, a koja je umrla od COVID-19 bolesti tijekom ovog 4. epidemijskog vala pokretanog izrazito zaraznim delta sojem virusa.

Udio hospitaliziranih od COVID-19 bolesti unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je, zbog nastavka porasta broja aktivnih slučajeva te pada broja hospitaliziranih osoba, u stagnaciji te iznosi 4.16%.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari