RECIDIVIST...

Izgubio kontrolu na Zametu: Pijani Alfist (51) usred dana udario u parkirani VW. Uopće nije trebao biti za upravljačem!

Foto: Riportal

Proteklog vikenda u Rijeci su se dogodile dvije prometne nesreće s materijalnom štetom gdje su vozači upravljali vozilima pod utjecajem alkohola.

Naime, u subotu, 3. prosinca oko 13 sati na području Zameta u Rijeci zatečen je 51-godišnji vozač, recidivist koji je upravljajući osobnim vozilom marke Alfa pod utjecajem alkohola od 2,33 g/kg udario u parkirano osobno vozilo marke Volkswagen. Tijekom postupanja utvrđeno je da je vozač ima važeću zabranu za upravljanje vozilima “B” kategorije i da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta.

U petak, 2. prosinca u 1,30 sati 31-godišnji vozač upravljao je osobnim vozilom marke Opel pri koncentraciji od 1,56 g/kg alkohola na području Čavli. Zbog neprilagođene brzine kretanja, udario je u zaštitnu ogradu objekta u vlasništvu 31-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vozaču je nepravomoćnom presudom nadležnog suda za počinjene prometne prekršaje izrečena novčana kazna u iznosu od 21 200 kuna.

Inače, tijekom vikenda na prometnicama ove Policijske uprave dogodilo se 27 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teško, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Policija ponovo poziva vozače, ali i ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari