CRNI NIZ DOGAĐAJA

KAOS NA KRNJEVU Muškarac (45) ukrao auto pa se žestoko napio i skršio tri parkirana vozila

Ilustracija: Hrvoje Skočić/Riportal/ Ilustracija

Osumnjičeni 45-godišnjak je za krađu vozila kazneno prijavljen, a za počinjene prekršaje mu je uz novčanu kaznu određena uvjetno i kazna zatvora, izvijestila je policija.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim hrvatski državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krađe.

Riječ je o osumnjičeniku koji je u srijedu, 31. svibnja oko 18.30 sati, na Krnjevu u Rijeci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom pod utjecajem alkohola. Nesreću je izazvao u ulici Ivana Luppisa kada je upravljajući osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, skretao u lijevu stranu kolnika i pri tome udario u tri parkirana osobna vozila.

Vozilom je upravljao bez vozačke dozvole, odnosno prije stjecanja prava na upravljanje, a alkotestiranjem mu je izmjerena koncentracija od 1,98 promila alkohola.

Priveden je na kriminalističko istraživanje kojim je utvrđeno da je upravljao vozilom u vlasništvu 54-godišnjeg hrvatskog državljanina koje je otuđio u navedenoj ulici s parkirališta par dana prije, u ponedjeljak, 29. svibnja.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, 45-godišnjak je kazneno prijavljen za počinjenje krađe mjerodavnom državnom odvjetništvu, a zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola i vožnje prije stjecanja prava na upravljanje, prekršajno je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od najmanje 2930 eura i izricanje zaštitne mjere upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Jučer je doveden prekršajnom sucu u Općinski sud u Rijeci gdje mu je radi počinjenih prekršaja uz novčanu kaznu sudac odredio i uvjetnu kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari