Umirovljeni inspektor o slučaju koji je ‘zaledio’ Hrvatsku: ‘Policija gotovo ništa nije dobro napravila’

Idi na originalni članak

Suđenje u Varaždinu dosad je dokazalo samo da je Jasmina Dominić nasilno ubijena

Oglas

Idući tjedan nastavlja se suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre Jasmine. Optužnica ju tereti da je sestru ubila udarcima u glavu te joj tijelo 19 godina skrivala u obiteljskom zamrzivaču.

Više pogledajte u videoprilogu:

No, krivnja u jednom od najšokantnijih slučajeva u hrvatskoj povijesti će se vrlo teško dokazati, smatra umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević. Analizirali smo zanimljivosti ovog slučaja i dosadašnjeg suđenja.

“Savršeno ubojstvo ne postoji”, tvrdi umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević, no slučaj ”Palovec” mogao je postati baš to, samo da se ubojica riješio tijela. A za to je kriva, smatra Lazarević, nemarna policijska istraga. Prve pogreške su napravljene već pri prijavi nestanka Jasmine Dominić.

“Meni se čini da gotovo ništa nisu dobro napravili. Svaki nestanak od nekoliko dana, to je već nekakav alarm da to treba gledati nekim drugim očima”, rekao je umirovljeni policijski inspektor Branko Lazarević.

Suđenje u Varaždinu do sada je dokazalo samo da je Jasmina Dominić nasilno ubijena.

“Žrtva je bila živa kad je dobila barem jednu, prvu ozljedu koja je krvarila u smislu krvarenja u probavni trakt, odnosno u usta”, rekao je sudsko-medicinski vještak Josip Skavić.

Jedan podatak otežava dokazivanje zločina

Koliko puta je udarena u glavu i kojim oružjem, kao ni kada se točno ubojstvo dogodilo, zasad nije poznato. Upravo taj podatak uvelike otežava dokazivanje zločina jer svaki pronađeni trag ima svoju povijest i treba se utvrditi je li nastao u vrijeme ubojstva.

“Kako ćemo mi povezivati neki otisak prsta s ubojstvom ili neku kap krvi s ubojstvom ako ne znamo kad je osoba ubijena?”, pita se Lazarević.

Jedina osumnjičena, Smiljana Srnec, negira da je pretukla sestru do smrti.

“Ako se dokaže da sam kriva, neka budem kriva. Znam da si ju volio, isto i ja ju volim, ona je moja sestra”, kazala je Smiljana Srnec rođaku koji je svjedočio na suđenju.

Istinu vjerojatno zna samo najuža obitelj

Dok mnogi svjedoci Smiljanu opisuju kao ljubomornu i nasilnu stariju sestru, ona u svojoj obrani naglašava da je Jasmina bila agresivna.

“Ja sam ti rekla da me štiklom udarila po glavi. Što? Da me udarila po glavi štiklom. I plakala sam se, a ona je bježala van jer je vidjela da si ti došao. Ne. Probaj razmisliti. Nije istina”, kazala je Srnec.

Istinu o odnosu sestara vjerojatno zna najuža obitelj. No, majka je odbila svjedočiti, a otac je umro. Upravo na njega bi obrana mogla pokušati svaliti krivnju jer svjedoci tvrde da se Jasmina i s njim sukobljavala.

“Jer je išao prema teti, ona je njega odgurnula prema kuhinji, prema vratima od kuhinje, vrata jednim dijelom su staklena. Ja znam da je on pao kroz ta vrata i to staklo se razbilo”, kazala je Smiljanina kći Katarina Dominić Srnec.

Ipak, ako netko ne prizna ubojstvo i bez čvršćih dokaza od dosad prikazanih, iskusni bivši istražitelj tvrdi da će pravu istinu biti teško doznati.

Vijesti.hr

Exit mobile version