UBOJICA RODITELJA Tin Šunjerga najvjerojatnije će ostatak života provesti u psihijatrijskoj ustanovi!

Idi na originalni članak

Od dvostrukog ubojstva koje je šokiralo Hrvatsku prošla su tri tjedna. Tin Šunjerga koji se slomio u pritvoru u zatvorskoj bolnici čeka psihijatrijsko vještačenje

Oglas

Kada je konačno shvatio da je okrutno ubio vlastite roditelje, slomio se psihički. 19-godišnji Tin Šunjerga zato je iz pritvora u Šibeniku prebačen u zagrebačku Bolnicu za osobe lišene slobode.

“Prema mojim saznanjima stanje mu je bolje, stabilnije, ali kad će on biti spreman da se vrati u istražni zatvor u Šibeniku i da se nad njim provede odgovarajuće psihijatrijsko-psihološko vještačenje, to ovisi isključivo o odluci liječnika u zatvorskoj bolnici”, poručuje odvjetnik Tina Šunjerge Frano Baica.

Za to vrijeme, Državni odvjetnik je naložio da se provedu odgovarajuća forenzička vještačenja. Šunjergi, iako mlađem punoljetniku, zbog dva teška ubojstva koja je počinio, moguće je da se sudi i kao odraslome, a u tome slučaju je moguće i da dobije kaznu dugotrajnog zatvora.

“U slučaju da su počinjena djela u stjecaju, što je ovdje slučaj, gdje je moguće izvesti i jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora, a postoje dva takva djela, onda se može taj dugotrajni zatvor izreći čak u trajanju od 50 godina. To je kad bi bio punoljetni, zdravi, ubrojivi počinitelj kaznenog djela”, objašnjava odvjetnik Veljko Miljević.

Tin Šunjerga se cijelu noć i pola dana nakon stravičnog zločina koji je počinio vozao uokolo. Majku je ubio pred prijateljem, a drugom prijatelju na rođendanskoj zabavi rekao za oba ubojstva. Psihijatrijsko vještačenje će zato biti ključno za daljnji nastavak procesa

“Ako se utvrdi da je osoba iz nekog razloga, zbog neke duševne bolesti, neubrojiva u vrijeme izvršenja kaznenog djela, onda on više u biti ne spada pod kazneni zakon, nego je bolestan i onda se zahtijeva određeni psihijatrijski tretman u zatvorenim psihijatrijskim ustanovama”, kaže Baica.

A to liječenje može trajati neograničeno ili u nekim slučajevima – do kraja života.
Nikolina Radić Ančić

Exit mobile version