Danas od 14 sati pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala u Rijeci i okolici

Danas od 14 sati pojačani nadzor vozača mopeda i motocikala u Rijeci i okolici

Foto: Mateo Levak/Riportal

Pojačani nadzor bit će proveden u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila

U utorak, 4. svibnja od 14 do 19 sati na području grada Rijeke prometna policija će pojačano nadzirati vozače mopeda i motocikala.
Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na našim prometnicama očekuje se sve veći broj vozača mopeda i motocikla,  a koji su i dalje jedna od najugroženijih skupina sudionika u prometu.

U prva četiri mjeseca 2021.  godine na području  ove Policijske uprave smrtno je stradao jedan vozač mopeda i jedan vozač motocikla, osam ih je teško, a 20 lakše ozlijeđeno.

UPRAVO SE ČITA

Stoga je prvenstveni cilj pojačanog nadzora zaštita ove skupine sudionika u prometu. Međutim, valja istaknuti kako je za sigurno sudjelovanje vozača mopeda i motocikla važno ne samo njihovo odgovorno ponašanje i pridržavanje prometnih pravila i propisa, već da su i vozači drugih vozila svjesni njihove prisutnosti na cestama.

Jednako kao i prethodnih godina, pojačani nadzor bit će proveden u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila.
Tijekom pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala policija će nadzirati i sve ostale sudionike u prometu, posebice one koji grubo krše prometna pravila i propise činjenjem prekršaja koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama.

Podsjećamo, tijekom ovog tjedna provodi se i preventivno – sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti motocikala i mopeda, pod nazivom „Dani tehničke ispravnosti motocikala 2021“, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa.  Cilj akcije je potaknuti vozače da sa svojim mopedima i motociklima u stanicama za tehnički pregled  vozila pristupe besplatnom tehničkom pregledu, kako bi sigurno  sudjelovali u prometu te tako smanjili mogućnost prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari