Davor Štimac obišao Mlaku: “Dio Ulice Luki nema kanalizaciju, Park Mlaka je zapušten”

Davor Štimac obišao Mlaku: “Dio Ulice Luki nema kanalizaciju, Park Mlaka je zapušten”

“Mlaka ne ostavlja dojam da je u središtu europske prijestolnice kulture”, poručio je nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac

“U pratnji sve većeg broja simpatizera kampanje Da štima grad, nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac obišao je Mjesni odbor Mlaka”, javljaju iz njegova stožera. Iako se ovaj mjesni odbor može smatrati širim centrom Rijeke, Mlaka ne ostavlja dojam da je u središtu europske prijestolnice kulture, dodali su.

“Park Mlaka ne čini se kao javna zelena površina o kojoj se netko sustavno brine. Park nije dobro osvijetljen, nedostaje sadržaja, zelenilo bi trebalo biti bolje uređeno. Na ulaze u Park Mlaka nisu postavljeni natpisi. Sprave za djecu su dotrajale i nisu u duhu vremena”, poručili su iz kampanje Da štima grad.

UPRAVO SE ČITA

Poznat i kao Giardino Pubblico, ovaj park spada među najstarije u Rijeci i stoga svakako traži dodatnu pažnju.

“Svega nekoliko koraka dalje, u Ulici Luki, postoji veliki komunalni problem. Naime, veći broj domaćinstava nije spojen na gradsku kanalizaciju. Točnije, kuće s južne strane ulice nemaju kanalizaciju. Nevjerojatno zvuči podatak da se u širem centru Rijeke još uvijek koriste septičke jame. Neke su izgrađen pred više od 90 godina.”, poručuju iz Štimčeva stožera.

Građane u Ulici Luki danas opravdano brine stanje septičkih jama, kao i prostor nekad popularnog okupljališta mladih koji je zapušten.

Žale se da su političarima puna usta nekih drugih gradskih četvrti, dok ovaj dio Rijeke malo tko posjećuje, ne nude se nikakvi projekti i rješenja.

To su samo neki od problemi što su ih građani Mlake iznijeli kandidatu za gradonačelnika Štimcu i njegovom timu za vrijeme obilaska MO Mlaka.

“Evo nas kod benzinske stanice, pored koje svakog dana prolaze brojni građani, a samo 50 metara dalje suočavamo se s činjenicom da veliki broj kuća nije spojen na kanalizaciju. Park Mlaka je poprilično zapušten, a mogao bi biti jedno od najljepših mjesta u gradu. Nasuprot MO Mlaka je budućnost, kompleks lučkih skladišta Metropolis koji planiramo pretvoriti u novi centar grada, s prostorima u kojima će ljudi raditi i živjeti”, poručio je nezavisni kandidat za gradonačelnika Rijeke Davor Štimac.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari