Dirljiva poruka iz riječkog azila: Studeni je mjesec udomljavanja starijih pasa…

Dirljiva poruka iz riječkog azila: Studeni je mjesec udomljavanja starijih pasa…

Foto: Unsplash

Zima se polako ali sigurno približava, to pokazuju i temperature. Na žalost, nismo jedina živa bića kojima je hladno – tu su i napušteni psi

Riječki azil ”Društvo za zaštitu životinja Rijeka” na svom Facebook profilu objavio je dirljivu poruku koju prenosimo u cijelosti:

”Zima je pokucala i na azilska vrata, a pred nama je još mnogo dana ispunjenih hladnoćom. Mrak pada prebrzo, a s njim dolaze i još niže temperature koje starijim psima posebno teško padaju. Iako dobiju dekicu i “gnijezdo” od slame u kojem se mogu zagrijati, svi oni sanjaju o toplom kutku, uz peć koja grije i ruku koja ih nježno miluje. Starčići su posebno dragi, umiljati i privrženi ljudima, a njihova zahvalnost je neizmjerna.

UPRAVO SE ČITA

Bez obzira koliko strpljivi bili, zimski dani u azilu za njih su teški i od srca im priželjkujemo sretno udomljenje. Oni imaju nešto manje vremena za sreću od mlađih pasa, a itekako zaslužuju živjeti život voljenog obiteljskog ljubimca. Ne treba se opterećivati razmišljanjima o godinama i mjesecima, jer prava ljubav nije ograničena vremenom, a udomljavanje seniora čin je ogromne dobrote i nesebičnosti koja i čovjeka i životinju oplemenjuje i usrećuje zauvijek. Mnogi se seniori u svom novom domu i pomlade, kao da ih obuzme nova volja za životom i uživanjem u dugo željenoj obitelji. To nam je najbolji dokaz je da ljubav zaista može učiniti čudo!

Studeni je mjesec udomljavanja starijih pasa, a ovih ćemo dana podsjetiti i na naše sijede njuškice koje već dugo čekaju…”, poručili su iz riječkog azila.

Udomiti napuštene životinje plemenit je čin, stoga se i mi nadamo da će apel postići svoj cilj!

Zima je pokucala i na azilska vrata, a pred nama je još mnogo dana ispunjenih hladnoćom. Mrak pada prebrzo, a s njim…

Objavljuje Azil za pse “Društvo za zaštitu životinja Rijeka”Srijeda, 25. studenoga 2020.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari