Dokumentarci o Chavezu, Trumpu, Da Vinciu, motoru Tomos i još puno toga na ovogodišnjem History film festivalu

Dokumentarci o Chavezu, Trumpu, Da Vinciu, motoru Tomos i još puno toga na ovogodišnjem History film festivalu

History film festival u Rijeci za sada je jedini međunarodni festival u svijetu koji se isključivo fokusira na povijesne dokumentarne filmove nezavisnih produkcija i produkcija TV-kompanija.

Takvog specijaliziranog festivala dokumentarnog filma koji objedinjuje dvije velike teme – povijest i film – u svijetu zapravo nema. Prvi takav nastao je u našem gradu i pokrenut je 2017. godine

History Film Festival nudi filmovima prostor koji otvara široki dijapazon povijesnih tema koje filmski autori interpretiraju na najrazličitije načine. Međunarodni karakter festivala istovremeno nudi transkulturalni dijalog o pojedinim povijesnim temama o kojima su se oblikovale različite, često puta oprečne nacionalne, socijalne, rasne i političke interpretacije.

UPRAVO SE ČITA

Nakon dva uspješna izdanja, ove godine zainteresirani imaju priliku pogledati zaista zanimljive dokumentarce s povijesnom tematikom. Većinu će interesirati analitički dokumentarci o Donaldu Trumpu, Hugu Chavezu ili pak Rosemary Kennedy. No ima tu još zaista za svakoga ponešto.

Sve filmove ovogodišnjeg festivala možete pogledati OVDJE

Osim projekcija filmova, bit će i razgovora s redateljima Božidarom Domagojem Burićem te Igorom Bezinovićem o njihovim trenutnim filmskim projektima.

Festival će se ove godine održavati od 10 do 14. rujna na nekoliko lokacija; osim Hrvatskog kulturnog doma na Sušaku, projekcije će biti održane u Circolu, kinu Štacion u Matuljima, dvorani Zora u Crikvenici i u Kući braće Mažuranić u Novom Vinodolskom.

Cijena dnevne ulaznice iznosi 30 kuna. Ulaznice možete kupiti na blagajni HKD-a od 10. rujna u 17 sati ili ih prethodno rezervirati putem e-maila: info@historyfilmfestival.com Ulaz za ostale lokacije je slobodan.

Filmove u festivalskom programu ocjenjivat će žiri čije članove možete pogledati OVDJE 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari