DORH istražuje Bandićevu smrt: Tri neistine bacaju sumnju na službenu verziju njegovih posljednjih trenutaka

DORH istražuje Bandićevu smrt: Tri neistine bacaju sumnju na službenu verziju njegovih posljednjih trenutaka

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

DORH je započeo izvide oko okolnosti smrti bivšeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića

Državno odvjetništvo počelo je izvide o okolnostima smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji je u noći 27. veljače na zagrebačkom Vrhovcu preminuo od masivnog srčanog udara, službeno je potvrđeno za 24sata.

Budući da je Stjepan Petko podnio kaznenu prijavu prije 11 dana, nakon što je otkriveno niz kontradiktornosti u svjedočanstvima onih koji su tvrdili da su tu večer bili s Bandićem, postoji pravna osnova za ispitivanje okolnosti smrti. Perko je kazneno prijavio Bandićeva suradnika Gzima Redžepija, blisku suradnicu Nataliju Pricu, poduzetnika Sergija Ivanovića i nepoznatog počinitelja, piše Net.hr

UPRAVO SE ČITA

Tri neistine

24sata tvrdi da postoje tri neistine u priči Bandićevih suradnika o posljednjim trenucima njegova života. Prva neistina je da je preminuo u kući Sergija Ivanovića na zagrebačkom Vrhovcu. Dvoje susjeda i dvoje sugovornika upućenih u događaje su anonimno potvrdili da su dvoje kola Hitne pomoći stigla na adresu I. Vidovčica 24 gdje je stan od Maje Čuljak, partnerice Ivanovića, koji se nalazi tri minute vožnje od adrese na kojoj je prema službenoj verziji preminuo gradonačelnik. Koristila ga je Natalija Prica s kojom se pojavljivao na svim događajima te s kojom je obilazio i krznarije i zlatarnice.

Druga i treća sporna činjenica se također vežu za tvrdnje Bandićeva suradnika Redžepija, koji je svjedočio da je bio u trenutku smrti s gradonačelnikom i pokušao ga odmah reanimirati. On je ustvrdio da su odmah zvali Hitnu pomoć i da su prva kola stigla za par minuta. Također je rekao da su na večeri te kobne noći bili samo on, gradonačelnik i spomenuti Sergije Ivanović.

Ravnatelj zagrebačke Hitne pomoći Žarko Rašić službeno je potvrdio za 24sata da su zvali njega, a onda je on nazvao dispečerski centar. Dodatno, ravnatelja Rašića je zvao pročelnik za zdravstvo i Bandićev suradnik dr. Vjekoslav Jeleč, koji se nigdje nije spominjao u prvim verzijama, navodi 24sata. Na kraju, potvrđeno je za 24sata da u trenutku dolaska medicinskih ekipa sigurno uz Bandića nisu bili samo Ivanović i Redžepi, kako glasi službena verzija, nego sigurno još i barem Prica. U kontekstu članaka Kaznenog zakona to je važno jer je ona doktorica dentalne medicine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari