”Eksperimentira se sa svadbama, a to je za sezonu i građane nebitno!” Stručnjak komentirao eksperimentalnu svadbu

”Eksperimentira se sa svadbama, a to je za sezonu i građane nebitno!” Stručnjak komentirao eksperimentalnu svadbu

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Kolumnist portala Telegram, ekonomist Goranko Fižulić  za N1 je komentirao turističku sezonu i pilot-projekte koji bi trebali pokazati kako se širi virus. Pritom je izdvojio eksperimentalnu svadbu.

“Mi smo prije godinu dana naprasno prekinuli turističku sezonu jer smo došli na listu crvenih zemalja. U dijelu uspješne sezone smo prevršili sve granice, jer smo dopustili rad noćnim klubovima. Sada eksperimentiramo s nečim što je za sezonu i zdravlje građana nebitno. Svadbe se stalno vraćaju kao tema. Osim mladenaca i oni koji se žele vjenčati, tu je i event industrija. Oni koji žive od svadbi, njima je važno da se ta djelatnost što prije obnovi, no ne znači da je to korisno za cijelo društvo i da nas to ne izlaže dodatnim rizicima koji nas mogu dovesti u europski vrh po incidencijama”, rekao je Goranko Fižulić, pišu Net.hr

Konkurencija stoji puno bolje

Za Hrvatsku je, ističe, puno važniji turizam,  a epidemiološka situacija konkurencije je puno bolja.

UPRAVO SE ČITA

“Mi kao ovisni o turizmu rizicima moramo upravljati tako da budemo barem u prosjeku, ako već ne možemo biti najbolji u postotku pozitivnih – da nemamo 14 nego 1-2 posto pozitivnih i da povećamo broj cijepljenih. Time ćemo dospjeti na zelenu listu i svi gosti će se svojim kućama moći vratiti bez karantene i bez posljedica po svoj komfor. To nam treba biti cilj”, smatra Fižulić. Usprkos svemu, smatra da će ova sezona ipak biti bolja od prošle.

Odbijanje cijepljenja: Nećete moći očekivati normalan život ako se niste cijepili

Osvrnuo se i na odbijanje cijepljenja, prema kojem smo, ističe, najgori u Europi uz Srbiju te da bi država tu trebala nastupiti odlučnije.

“Kada cjepivo bude dostupno svima, građanima treba reći da oni koji neće biti cijepljeni će biti limitirani u svom kretanju, da neće moći koristiti neke usluge – i to je tako. Uvjeren sam da se to neće dogoditi samo u Hrvatskoj, da nećete moći očekivati normalan život ako se niste cijepili, kao što ja ne mogu voziti auto ako ne položim vozački”, zaključuje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari