(FOTO) Gastro oaza u Rijeci: Najkvalitetniji proizvodi domaćih i inozemnih izlagača na botelu Marina

(FOTO) Gastro oaza u Rijeci: Najkvalitetniji proizvodi domaćih i inozemnih izlagača na botelu Marina

Na botelu Marina u Rijeci održava se prvi ovogodišnji Wine EnoGASTRO Vip Event koji je okupio brojne ugostitelje i turističke djelatnike Kvarnera s ciljem da se kroz edukativne radionice i promociju upoznaju s kvalitetnim proizvodima domaćih i inozemnih izlagača.

Wine EnoGASTRO Vip Event usmjeren je na kvalitetne lokalne proizvođače koji će ugostiteljima i turističkim djelatnicima predstaviti svoje proizvode i usluge.

Pozdravnim riječima učesnicima Međunarodne konferencije vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca obratili su se zamjenik župana Vojko Braut, direktor Turističke zajednice Petar Škarpa i gradonačelnik Marko Filipović.

UPRAVO SE ČITA

Gradonačelnik Filipović je istaknuo važnost manifestacije u kontekstu razvoja turizma i unaprjeđenju ugostiteljske ponude s obzirom na to da Rijeka teži razvoju urbanog turizma. Broj noćenja svake godine raste, a povećava se i kvaliteta te broj smještajnih jedinica, što sve zajedno doprinosi ostvarenju tog cilja, kazao je Filipović te zaželio uspješnu turističku sezonu.

Dantes Begić, u ime organizatora Dantes Begić – Ricerca Mercato kazao je kako je posebnost ovog događanja u prezentaciji lokalne enogastroniomije, kvalitetne edukativne radionice vrhunskih govornika iz Hrvatske i inozemstva,a sve u cilju poboljšanja kvalitete usluge i ponude. Begić je zahvalio Gradu Rijeci, Turističkoj zajednici grada Rijeke, HGK i Obrtničkoj komori te Primorsko goranskoj županiji na podršci ovoj manifestaciji.

Valja naglasiti da će se i ove godine održati večera sljubljivanja hrane i vina, a hvalevrijedan novitet je humanitarni Cooking show koji će se održavati tijekom dana na pauzama između radionica. U samoj pripremi Cooking showa i degustacijske večere, uz gastro chefa Dragana Jovanovića, Luku Dančulovića i kuhare Botela Marina, sudjeluju i Konoba Loznati, Vinotel Gospoja, restoran Conca d’oro te Konoba Ribica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari