(FOTO) Na božićnu jelku u srcu Rijeke postavljene Kuglice dobrih želja; Pogledajte što su zaželjeli naši sugrađani

(FOTO) Na božićnu jelku u srcu Rijeke postavljene Kuglice dobrih želja; Pogledajte što su zaželjeli naši sugrađani

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na Korzu je započela humanitarna akcija „Kuglice dobrih želja“, u koju se svi Riječani mogu uključiti u četvrtak i petak, 25. i 26. studenog od 9,30 do 20 sati.

Tradicionalna humanitarna akcija Kuglice dobrih želja dio je manifestacije Rijeka Advent, a građani tijekom akcije u kućici postavljenoj na Korzu (ispred zgrade Grada Rijeke, Korzo 16) mogu donirati 20 kuna te zauzvrat dobiti kuglicu u koju mogu napisati svoju božićnu poruku ili želju, a potom kuglicu objesiti na centralni gradski bor na Korzu.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

VIDEO DANA:

UPRAVO SE ČITA

Kupnjom prvih kuglica humanitarnoj akciji pridružili su se Sandra Krpan i Goran Palčevski, zamjenici gradonačelnika Rijeke, koji su kuglice objesili u svoje ime, ali i u ime poslovno odsutnog gradonačelnika Marka Filipovića.

Zamjenik Palčevski otkrio je kako je u svojoj božićnoj poruci zaželio zdravlja, kako sebi, tako i svim drugima, posebice što je i povod ovogodišnje humanitarne akcije povezan sa zdravljem.

Pogledajte VIDEO Kanala RI:

Za ovogodišnju akciju pripremljeno je 800 kuglica, a sva prikupljena sredstva namijenjena su za udrugu DIP – Društvo za istraživanje i potporu koja radi s mladima s teškoćama u razvoju.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

„Vjerujem da će humanitarna akcija biti izuzetno uspješna, znajući da se Riječani rado odazivaju ovakvim akcijama, i to ne samo u blagdansko vrijeme, već i tijekom cijele godine“, kazala je zamjenica Krpan.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Inicijator i ovogodišnje akcije Kuglice dobrih želja, koja se organizira već šestu godinu zaredom, jest Udruga studenta biotehnologije Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Gradom Rijeka.

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

„Pozivam sve građane da zajedno s nama budu jedna pahulja koja će pokrenuti lavinu dobrih događaja“, riječi su Otona Selimovića, predstavnika Udruge studenta biotehnologije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari