(FOTO) U riječkom JGL-u investicija od 373 milijuna kuna; Radove obišao gradonačelnik Marko Filipović

(FOTO) U riječkom JGL-u investicija od 373 milijuna kuna; Radove obišao gradonačelnik Marko Filipović

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sa zamjenicom Sandrom Krpan obišao je prostore i gradilišta Jadran Galenskog laboratorija na Svilnom i Kukuljanovu, gdje su u tijeku radovi u sklopu 373 milijuna kuna vrijednog projekta Integra 2020.

Integra 2020 predstavlja JGL-ov novi investicijsko-razvojni projekt ulaganja u dodatne kapacitete sterilne farmaceutske proizvodnje, istraživanje i razvoj, novi pilot pogon i robotizirani logističko-distribucijski centar. Projektom je predviđen rast kapaciteta sterilne proizvodnje za 60 posto, kao i integracija procesa istraživanja i kvalitete na jednoj lokaciji.

U cijelom kompleksu Pharma Valley na Svilnom, kao i na Kukuljanovu, JGL želi primijeniti najbolje prakse upravljanja proizvodnim procesima, moderne tehnologije u farmaceutskoj proizvodnji i visoke standarde zaštite okoliša.

UPRAVO SE ČITA

Predstavnici Grada obišli su trenutno otvorena gradilišta, na lokaciji Svilno 2, u postojećem objektu prostore sterilne proizvodnje sa instaliranim novim proizvodnim linijama i gradilište zgrade istraživanja i razvoja, te lokaciju u sklopu Industrijske zone Kukuljanovo novi objekt u kojem se nalazi visoko-regalno automatizirano skladište.

Očekuje se da će logističko-distribucijski centar i novi proizvodni kapaciteti u potpunosti biti funkcionalni u prvoj polovici sljedeće godine, a novi objekt Istraživanja i razvoja sredinom 2023. godine.

Ispred Upravnog odbora Eva Usmiani Capobianco zahvalila je Gradu Rijeci na dosadašnjoj podršci u provođenju niza projekata, od građevinskih do projekata od društvenog značaja.

Istaknula je da kontinuirane investicije osiguravaju ključne resurse za realizaciju JGL-ove strateške vizije održivog, profitabilnog rasta.

JGL grupa je u protekloj godini ostvarila prihod veći od milijarde kuna, zapošljavala više od tisuću radnika, od čega skoro 400 u inozemstvu i prometnula se u najveću hrvatsku farmaceutsku kompaniju u domaćem vlasništvu.

Gradonačelnik Filipović zahvalio je na prilici da od članova Upravnog odbora JGL-a više sazna o razvojnim planovima najveće riječke tvrtke.

„Vjerujem da će i u budućnosti nastaviti s uspješnim poslovanjem, a dokaz tome su investicije na Svilnom i Kukuljanovu koje su upravo u tijeku. To je sigurni jamac uspješnog i stabilnog poslovanja kompanije u budućnosti, a vjerujem i nastavka suradnje s Gradom Rijekom te društveno odgovornog poslovanja JGL-a“, kazao je gradonačelnik Filipović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari