(FOTO) Učenici Pomorske škole Bakar, djelatnici “Dezinsekcije” i ronioci očistili more i obalu u uvali Voz i kod otoka Sv. Marko

(FOTO) Učenici Pomorske škole Bakar, djelatnici “Dezinsekcije” i ronioci očistili more i obalu u uvali Voz i kod otoka Sv. Marko

Sudionici akcije, njih 65 prikupili su određene količine smeća i raznog otpada iz podmorja i obale, a u odnosu na ranije godine uočen je trend manjih količina prikupljenog otpada

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša koji se obilježava svake godine, 5. lipnja, Županijski operativni centar za provedbu Plana intervencija kod iznenadnog onečišćenja mora u Primorsko-goranskoj županiji (ŽOC) organizirao je danas akciju čišćenja mora, obale i podmorja s nazivom: “Čisto more i obala 2021.”.

Akcija se uspješno održala na području općine Omišalj. Konkretno čistilo se područje sjeverozapadne i jugozapadne strane otoka Sv. Marko i uvala Voz na Krku.

UPRAVO SE ČITA

Ispred Primorsko-goranske županije učesnike akcije pozdravila je zamjenica Župana Marina Medarić koja je pritom naglasila važnost koju ekološke akcije imaju za našu županiju jer su čisto more i obala prvi preduvjet za uspjeh turističke sezone. O akciji i ulozi ŽOC-a govorili zapovjednik ŽOC-a dr.sc. Darko Glažar i tajnik ŽOC-a Zdravko Lisac. U akciji su sudjelovali su pored članova ŽOC-a sudjelovali i učenici Pomorske škole Bakar sa profesorima, djelatnici “Dezinsekcije” te ronioci iz više klubova.

U Akciji su sudjelovali i brodovi, brza ekološka brodica EKO13/4, ekološki brod EKO 2000 i dvije manje brodice riječke tvrtke “Dezinsekcija” d.o.o., m/b “VID”, brod Lučke kapetanije Rijeka, patrolni brod Pomorske policije P-209 te m/b Sfera, koji je prevozio učesnike akcije.

Sudionici akcije, njih 65 prikupili su određene količine smeća i raznog otpada iz podmorja i obale, a u odnosu na ranije godine uočen je trend manjih količina prikupljenog otpada što govori da se prema okolišu odnosimo sve odgovornije.

Foto: Riportal

Foto: Riportal

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari