(FOTO, VIDEO) U 3. maju nakon (pre)dugo vremena probna vožnja novoizgrađenog broda!

(FOTO, VIDEO) U 3. maju nakon (pre)dugo vremena probna vožnja novoizgrađenog broda!

Foto: Ratomir Savić

Probna vožnja novogradnje 733 protiče bez ikakvih problema

U subotu u 9 sati na trodnevnu probnu vožnju krenula je novogradnja 733 odnosno Algoma Intrepid, samoiskrcavajući brod za prijevoz rasutih tereta. To je, podsjetimo, drugi brod – sister-ship – koji je »3. maj« izgradio i koji će ploviti u Algominoj floti.

U 3. maju danas je vladalo veliko veselje, nakon dugo vremena jedna novogradnja krenula je iz 3. maja na probnu vožnju, a sreću nisu skrivali radnici, direktor 3. maja Edi Kučan, sindikalisti, kooperanti…

UPRAVO SE ČITA

Foto: Ratomir Savić

Tijekom probne vožnje 198 metara dugačkog »Intrepida« obavit će se završna ispitivanja brodskih sustava, a ako sve bude prema planovima – u što ne sumnjamo – primopredaja novogradnje kanadskim narućiteljima trebala bi sulijediti negdje oko sredine rujna, što je u ugovornom roku.

Ne treba podsjećati koliko je ovo veliki uspjeh za 3. maj – nakon što je brodogradilište bilo “mrtvo” godinu dana, pa oživjelo Vladinim mjerama za “uskrsnuće”, u uvjetima pandemije i pratećeg “lockdowna”, trećemajci su savladali sve prepreke i izveli novogradnju na pučinu!

U 3. maju rade i na izradi trupa novog Scenicovog luksuznog polarnog kruzera, broda-blizanca »Eclipsea« privezanog na riječkom lukobranu, ali i na opremi tankera »Santiago« nosivosti 50.000 dwt-a koji je predviđen za isporuku u srpnju iduće godine (taj tanker u 3. maju je porinut još u listopadu 2016. godine i otegljen u pulsko brodogradilište, ali tamo su se stvari, kao što nam je poznato, zakomplicirale…).

Od danas, zbog ove probne vožnje, u 3. maju se s još većim optimizmom gleda u budućnost!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari