(FOTO, VIDEO) U Rijeci upaljena blagdanska rasvjeta i prva svijeća na adventskom vijencu

(FOTO, VIDEO) U Rijeci upaljena blagdanska rasvjeta i prva svijeća na adventskom vijencu

Foto: Riportal

Iako je Rijeku i okolicu rano poslijepodne zadesio pravi prolom oblaka uz obilnu kišu, vrijeme se smilovalo Riječankama i Riječanima koji su željeli uživo na Koblerovom trgu prisustvovati svečanom paljenju prve svijeće na adventskom vijencu na fontani

Program na Trgu Ivana Koblera počeo je u 17 sati nastupom Komornog zbora Schola Cantorum.

Kasnije je prigodnu božićnu pjesmu zapjevao i voditelj kraće ceremonije tijekom koje je prvu svijeću na adventskom vijencu upalit riječki nadbiskup, mons. Ivan Devčić održavši prije toga pozdravnu riječ ususret nadolazećem blagdanu Božića.

UPRAVO SE ČITA

Foto: Riportal

Događaju su prisustvovali i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović, predsjednica Gradskog vijeća grada Rijeke Ana Trošelj, zamjenici gradonačelnika Sandra Krpan i Goran Palčevski te direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

VIDEO možete pogledati OVDJE

Foto: Riportal

Ovogodišnja tema uređenja adventskog vijenaca na Koblerovom trgu je Godina čitanja.

Pogledajte VIDEO Kanala RI:

Akciji uređenja priključila su se djeca i tete Dječjeg vrtića More koji su odbačene kuglice za bor kaširali sa stranicama odbačenih knjiga i na taj način osmislili i pripremili ukrase za adventski vijenac. Sav pribor za ukrašavanje osiguralo je KD Čistoća.

Grane jele za adventski vijenac ove godine su donirali građani, vlasnici stabala koja su morala biti uklonjena a želja vlasnika bila je da se grane ne bace nego da se iskoriste u ovo blagdansko vrijeme.

Foto: Riportal

Nakon paljenja prve adventske svijeće, upaljena jei sva blagdanska rasvjeta na Korzu i na ostalim riječkim ulicama i trgovima u širem središtu grada.

Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal
Foto: Riportal

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari