Fuchs o učeniku bez maske: ”To je tjeranje maka na konac. Tužno je da se dijete koristi za propagiranja ideja”

Fuchs o učeniku bez maske: ”To je tjeranje maka na konac. Tužno je da se dijete koristi za propagiranja ideja”

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Na pitanje može li se kako organizirati nastava za učenika koji ne želi nositi masku u školu, Fuchs je odgovorio protupitanjem: ‘Da organiziramo da dijete sjedi ispred škole?’

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs komentirao je situaciju u OŠ u Krapinskim Toplicama gdje jedan od učenika već danima pokušava ući u školu bez maske.

“Roditelji, unatoč razgovorima, ne puštaju dijete u školu. Loše je i da se dalje okupljaju oni koji protestiraju i daju podršku tim roditeljima. Jako tužna situacija da se dijete koristi u svrhe propagiranja ideja”, rekao je Fuchs u Saboru i dodao kako je 26 ljudi dobilo prekršajne prijave, pišu Vijesti.hr

UPRAVO SE ČITA

VIDEO DANA:

Naglasio je kako je jedna zaposlenica izrazito potresena i da se svima pruža psihološka pomoć

Na pitanje može li se kako organizirati nastava za učenika koji ne želi nositi masku u školu, Fuchs je odgovorio protupitanjem: “Da organiziramo da dijete sjedi ispred škole?”.

“Ne mogu razumjeti da roditelj ne može shvatiti pravilo. To je kao da vam netko kaže da je škola donijela odluku jer je kiša da se skidaju šlape, pa da jedan od roditelja pošalje svoje dijete u školu s blatnjavim cipelama i kaže da mu se ograničava sloboda kretanja”, kazao je ministar i dodao kako je to “tjeranje maka na konac”.

Poručio je kako su olabavili sustav te ponovio da djeca masku moraju nositi samo u zajedničkim prostorima, ali ne i na nastavi.

“Ne trebamo raditi kompromise jer onda nećemo moći provoditi mjere i izmišljat ćemo razno razne stvari”, istaknuo je.

Na pitanje jesu li roditelji koji prosvjeduju iz Krapinskih Toplica, rekao je da je uz roditelje dječaka još samo jedna majka iz Krapinskih Toplica, no da njezino dijete u školu ide uredno i s maskom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari