Gotovo sve krčke škole imat će više učenika nego lani

Gotovo sve krčke škole imat će više učenika nego lani

Kako je predstavio ravnatelj krčke Osnovne škole »Fran Krsto Frankopan« Serđo Samblić, a donosi Novi list, nova školska godina krenut će uz znatno veći broj polaznika, ali i povećani broj razrednih odjeljenja.

S prvim danom nastavne godine, OŠ »Fran Krsto Frankopan«, koja djeluje na području Grada Krka, te općina Punat, Baška i Vrbnik, imat će 55 učenika više no što su ih imali na početku lanjske školske godine.

„Lani smo u nastavnu godinu ušli sa sveukupno 798 učenika, a ove godine krećemo s čak 853 osnovca upisana u našu matičnu krčku školu kao i u područne školske jedinice koje djeluju u Vrhu, Puntu, Baški i Vrbniku“, rekao je ravnatelj otkrivši i da se najveći skok bilježi u matičnoj školi u gradu Krku koja će primiti iznimno brojnu generaciju prvašića.

UPRAVO SE ČITA

Ujedno, zbog zamjetnog trenda doseljavanja novih stanovnika na otok Krk, generacija skorašnjih krčkih šestaša također morati biti podijeljena u tri razreda.

Osim u krčkoj »matici«, i ostale područne škole bilježe rast na početku nastavne godine 2021./2022. , izuzev vrbničke koja jedina bilježi smanjenje za jednog polaznika, dok ni u omišaljskoj »matici« i OŠ Malinska-Dubašnica brojno stanje nije u minusu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari