I DANAS KAOS NA RIJEČKOJ ZAOBILAZNICI! Zbog nekoliko prometnih nesreća zastoji i kolone vozila

I DANAS KAOS NA RIJEČKOJ ZAOBILAZNICI! Zbog nekoliko prometnih nesreća zastoji i kolone vozila

Screenshot

Tijekom popodneva dogodilo se nekoliko prometnih nesreća, uključujući i lančani sudar

Zbog prometne nesreće na riječkoj obilaznici (A7) prekinut je promet između čvorova Škurinje i Orehovica u smjeru Zagreba. Obilazno se vozi gradskim prometnicama.!

UPRAVO SE ČITA

Još nisu poznati detalji odnosno okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća, niti kako su okvalificirane ozljede unesrećenih osoba.

Pojedinim (riječkim) vozačima, očito to moramo konstatirati nakon još jedne prometne katastrofe, kronično nedostaje znanja i prometne kulture.

Kako drugačije objasniti činjenicu da su se i danas, tijekom popodneva, na više lokacija na riječkoj zaobilaznici dogodile prometne nesreće!? I to na brzoj cesti s dva prometna traka u istome smjeru, dakle praktički u idealnim uvjetima za vožnju, gdje je mogućnost za prometnu nesreću svedena na minimum, i ona se može dogoditi gotovo isključivo u okolnostima ako vozač ne drži pravilan razmak između vozila, ili se događaju pretjecanja kakva se ne bi smjela događati.

Tako članovi Facebook grupe Problemi u prometu Rijeka i okolica javljaju kako su se oko 17 sati u razmaku od svega 500 metara na zaobilaznici od ulaza Škurinje u smjeru istoka (Krka i Zagreba) dogodile čak tri prometne nesreće!

Zbog prometnih nesreća zaobilaznicom se ili ne vozi, ili se vozi “puževim korakom” u kolonama: a zbog ove posljednje prekinut je promet između čvorova Škurinje i Orehovica u smjeru Zagreba te se promet odvija obilazno, gradskim prometnicama.!

“Neki bi trebali ić ponovno polagat vozački”, komentira jedan Riječanin, dok drugi opširnije primjećuje:

“Gledaš sve to iz dana u dan i druge riječi osim jezivo ne pronalaziš. Jeziva prometnica. Opterećena, preopterećena, , sva u usjeku, nagibu, tunel na viadukt, viadukt na usjek, usjek na tunel, smjer istok zapad gdje sunce šika u šajbu i u jutro i u predvečerje, pa još i udara u one plastične panele i stvara refleksiju, nepostojanje zaustavnog traka i kao šlag na kraju demoni od vozača u svako doba dana. Preporuka, odnosna terapija: izbjegavati u širokom luku!”.

Jedan komentator pak primjećuje:

“Uopće nije čudno! Nitko ne drži nikakav razmak, svaki dan al svaki dan idem zaobom i svaki dan vidim razmak između vozila da kutija sibica ne stane između. Bit će toga jos puno punooo…”.

Još jednom pozivamo vozače na oprez!

Foto: Čitatelj

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari