Iz Crkve upozoravaju: ”Unuci za bake i djedove upisuju da su ateisti umjesto katolici”

Iz Crkve upozoravaju: ”Unuci za bake i djedove upisuju da su ateisti umjesto katolici”

Foto: Pixsell

U Crkvi je zazvonilo na uzbunu zbog samopopisivanja, koje završava u nedjelju.

U članku, kojeg u cijelosti mogu pročitati samo oni s preplatom, autor navodi kako su do “crkvenih ušiju” doprle informacije o manipulacijama u pojedinim slučajevima gdje su mlađi članovi provodili kućni popis ”tako da za starije članove obitelji prilikom samopopisivanja nisu naveli da su katolički vjernici, nego su upisali da su ateisti odnosno nevjernici”

U Crkvi su, tvrdi se, zabrinuti jer bi tako u rezultatima popisa stanovništva moglo biti manje katolika nego što ih zaista ima u Hrvatskoj, prenosi Index tekst iz Večernjeg lista koji potpisuje novinar blizak crkvenim krugovima, pišu Vijesti.hr

UPRAVO SE ČITA

Prema posljednjem popisu stanovništva, u Hrvatskoj se 86,28 posto popisanih izjasnilo kao katolici. Kao agnostici, skeptici i ateisti izjasnilo se 5,98 posto građana.

U Hrvatskoj najbrže raste broj ateista, ako se usporede podaci s popisa 2011. usporede s popisom stanovništva provedenim 2001. Tada se, naime, samo 1547 ljudi izjasnilo kao ateisti, odnosno nevjernici, a ta brojka je do 2011. porasla na 32 518.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari