IZBORI U SDP-u PGŽ Lukanović: “Želim  vratiti SDP u Primorsko-goranskoj županiji na mjesto koje mu pripada”

IZBORI U SDP-u PGŽ Lukanović: “Želim  vratiti SDP u Primorsko-goranskoj županiji na mjesto koje mu pripada”

U subotu, 27. studenog bira se novo rukovodstvo SDP-a Primorsko-goranske županije

Jedan od kandidata za predsjednika SDP-a PGŽ je Ivica Lukanović koji se uoči izbora medijima i javnosti obratio priopćenjem.

Priopćenje Ivice Lukanovića prenosimo u cijelosti:

UPRAVO SE ČITA

U subotu, 27. studenog, biramo novo rukovodstvo županijskog SDP-a Primorsko-goranske županije. Na glasačkom listiću naći će se i moje ime. Kandidat sam za predsjednika Županijske organizacije i uz podršku brojnih kolegica i kolega nudim program kojim želim promijeniti način rada i djelovanja i vratiti SDP u Primorsko-goranskoj županiji na mjesto koje mu pripada.

Donosim dobru energiju i optimizam, unatoč teškom stanju u kojem se nalazi naša stranka. Taj optimizam temeljim na ozbiljnom i sistematičnom programu i na ozbiljnom radu kakvog prakticiram cijeloga života. Iza mene su dva gradonačelnička mandata i 30 godina bogatog stranačkog i društvenog rada. U ovom trenutku u mojim tvrtkama zapošljavam više od 150 ljudi. Sudionik sam svih stranačkih konvencija od osnutka SDP-a i živim socijaldemokraciju čitav svoj život.

Umjesto da nam građani i njihove potrebe budu u središtu interesa i naših aktivnosti, predugo se bavimo sami sobom i gubimo energiju dijeleći i najsitnije pozicije po klanovima, šalabahterima i grupicama. 

Ideja je da nakon ovih izbora krenemo s jasnim planom koji će na prvo mjesto staviti građane.

Zaboravili smo na stranački rad i kadrovsku politiku kao i na edukaciju i stratešku podršku našim gradskim i općinskim organizacijama.  

Županijski SDP mora biti mnogo aktivniji u svom radu i treba puno više pažnje posvetiti gradskim i općinskim organizacijama. Veliki broj naših organizacija je neaktivan, a socijaldemokratske politike malo tko i da spominje.

Veliki posao je iza mene i kada su u pitanju ovogodišnji lokalni izbori. Kao direktor kampanje Marka Filipovića i Fernanda Kirigina vodio sam obojicu sistematično i sustavno do pobjede kojoj smo se svi radovali. Autor sam izborne strategije za izbore u Matuljima gdje je Vedran Kinkela izborio tešku pobjedu, a u Kastvu sam posao odradio još prije četiri godine i pomogao Mateju Mostarcu da postane gradonačelnik.   

Ti su me uspjesi naveli na optimizam i pokazali da SDP još uvijek ima svoje birače i uživa simpatije naših sugrađana. Cilj mi je do idućih lokalnih izbora  pripremiti kandidate i pomoći im da se kvalitetno predstave biračima. Moramo obnoviti stranački rad, brinuti o svojim članovima i privući nove ljude i nove ideje. 

Zbog ovih rezultata vjerujem da ćemo SDP u našoj županiji vratiti na pobjedničke staze i na mjesto koje nam na ovim prostorima pripada!

Za ovakav zaokret potreban je veliki angažman i zbog toga sam odlučio već u ovoj fazi predstaviti ljude koji sa mnom čine tim za promjene. Sandra Krpan, Matej Mostarac i Saša Đujić natječu se za mjesto potpredsjednika ŽO SDP-a. Svi su se dokazali kao stranački aktivisti i operativci i njihova uloga u ovom poslu bit će velika.

Ovog puta izbor je vrlo jasan

Članice i članovi SDP-a imaju pred sobom suprotstavljena dva vrlo različita koncepta. 

Jedan donosi politiku kontinuiteta, a drugi politiku promjene! 

Smatram da je nama SDP-ovcima potrebna sustavna i temeljita PROMJENA i sada je prilika da je zajedno provedemo!“, napisao je Ivica Lukanović u svom priopćenju pred izbore u Županijskoj organizaciji SDP-a PGŽ.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari