VRIJEDNI SAVJETI

Video | (RI TV) S psihologinjom Ivanom Rede: “Zovu nas zbog nelagodnih osjećaja, usamljenosti, briga…”

Zavod za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju KBC-a Rijeka otvorio je telefonsko savjetovalište za pružanje psihološke podrške i pomoći građanima u novonastaloj situaciji pandemije koronavirusa

U ovim izvanrednim okolnostima stanovnicima naše županije svaka je pomoć dobrodošla, a pojedini osjećaji i stanja koje građani mogu osjećati zbog krize koronavirusa su normalna reakcija na protekle događaje. Imajući to na umu, KBC je otvorio psihološko telefonsko savjetovanje za djecu i odrasle.

Psiholozima KBC-a građani se mogu javiti ukoliko su izloženi dodatnom stresu ili osjećaju strah te ukoliko su zabrinuti ili imaju osjećaj neizvjesnosti zbog trenutačne pandemije koronavirusa. Psiholozi su dostupni svakim radnim danom od 9 do 16 sati na brojevima telefona:

091/447-8601 – savjetovanje psihologa za odraslu dob

091/447-8602 – savjetovanje dječjih psihologa

Također, postoji i interni broj na koji mogu zvati zaposlenici KBC-a koji su trenutno izloženi velikom stresu.

O psihološkom savjetovanju razgovarali smo s Ivanom Rede, pročelnicom Zavoda za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju riječkog KBC-a, koja ističe kako psihološko savjetovanje ne bi smjelo i dalje biti tabu tema.

Bojana Guberac

Mateo Levak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari