STRAHUJU OD VODENOG VALA: Karlovcu prijeti poplava, moguća je i evakuacija stanovništva

Foto: KAportal

Karlovcu ozbiljno prijeti poplava.

Iako su vodostaji karlovačkih rijeka u opadanju, zbog obilnih kiša koje će, prema prognozama, padati iduća dva dana, strahuje se od moguće reprize prošlogodišnje “tisućljetne poplave”.

Na karlovačkom području strahuju od vodenog vala. Vrhunac bi, prema procjenama, mogao biti u petak ili u noći s četvrtka na petak, prenosi KAportal, zbog čega se stanovništvo unaprijed priprema za moguću opasnost.

U grad će stići čak 50 tisuća vreća s pijeskom, Čistoća je već započela s punjenjem vreća pijeska, a građanima se obratio i karlovački gradonačelnik Damir Jelić koji je najavio i evakuaciju onih iz najugroženijih područja koji to žele. Ponudit će im se i spašavanje stoke i stočne hrane.

Pročelnik ispostave Državnog ureda za zaštitu i spašavanje Martin Barić potvrdio je za KAportal da su građani upozoreni na moguće stanje. Sve ovisi o količini padalina na karlovačkom području, ali prije svega kakva će biti situacija s oborinama u Gorskom Kotaru, kazao je Barić zaključivši kao su mještani najugroženijih naselja, na žalost, već navikli na ovakve situacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari