Jednom fotkom pokazao zašto je bolje studirati u Rijeci: ‘Ne shvaćam zašto toliko mladih ide u Zagreb’

Jednom fotkom pokazao zašto je bolje studirati u Rijeci: ‘Ne shvaćam zašto toliko mladih ide u Zagreb’

Foto: MojFaks/ Nikola Zec

Odabir fakulteta predstavlja veliki korak za svakog budućeg brucoša, jer će mu grad u kojemu odluči studirati biti novi dom sljedećih nekoliko godina.

Kada biraju koji fakultet upisati, budući brucoši moraju mnogo toga uzeti u obzir. Osim onoga što ih privlači i što bi željeli raditi u budućnosti, bitno je uzeti u obzir i lokaciju sveučilišta, predispozicije za zapošljavanje nakon završetka studija, studentski standard u gradu i slično, piše MojFaks.

Student Nikola Zec jedan je od hrvatskih najutjecajnijih mladih poduzetnika, javnosti poznat po svojim projektima poput startupa WorldFood Box i Gooders Newsa, a dobio je i priznanje poslovnog tjednika Lider, koji ga je uvrstio na svoju listu uspješnih poduzetnika ’30 ispod 30′.

UPRAVO SE ČITA

Nikola je nedavno na svojim društvenim mrežama objavio prekrasnu fotografiju sunca, mora i kave uz opis: “Moj odgovor svima koje zanima zašto sam upisao Ekonomski u Rijeci, a ne u Zagrebu”.

Poznata poslovica kaže kako slika govori više od tisuću riječi, a toga je i Nikola bilo svjestan kad je objavio ovaj prekrasni pogled u kojemu uživa dok uči.

VIDEO DANA:

“Faksiranje na moru je puno ljepše, a i kvalitetnije”

“Nikad mi nije bilo jasno zašto ljudi toliko hrle u Zagreb na faks kad je ‘faksiranje’ na moru puno ljepše, a i kvalitetnije”, kaže nam Nikola.

Da sve ne bi ostalo samo na lijepim fotografijama, čini se da je i kvaliteta studija na nivou. “Za svoj faks imam samo riječi hvale. Nikada nije bilo većih problema, a predavanja su vrlo kvalitetna”, kaže za MojFaks ovaj student i poduzetnik te napominje kako je vrlo zadovoljan programom koji se nudi na Ekonomskom fakultetu u Rijeci na kojemu studira.

Nikola ima samo riječi hvale za svoje Sveučilište, program i profesore. “Manje je studenata, pa se profesori više posvete svakom studentu”, kaže nam Nikola i dodaje da su i njegovi kolege vrlo zadovoljni svojim izborom mjesta studiranja.

“I menza na kampusu ‘Trsat’, ne može se opće usporediti sa zagrebačkim menzama”, hvali Nikola i studentski restoran te napominje kako studenti imaju opciju uzimanja hrane za van.

“Sveučilište u Rijeci bi moglo postati vodeće sveučilište u Hrvatskoj”

Ovaj mladi poduzetnik koji se okušao i u studiranju u Valenciji u Španjolskoj prošle godine, ima viziju rasta svog sveučilišta. 

“Mislim da bi Sveučilište u Rijeci moglo postati vodeće sveučilište u Hrvatskoj. Ekonomija u Rijeci je također započela i suradnju s Ekonomskim fakultetom u Ljubljani koje je jedno od najpriznatijih sveučilišta u Europi. Uz to, profesori koji predaju, stvarno imaju široko znanje i iskustvo te navedeno znanje kontinuirano prenose studentima. Fakultet nam je u potpunosti renoviran prošle godine, dovode nam vodeće stručnjake na kolegije, radi se dosta u praksi”, nabraja sve benefite za MojFaks.

No, njemu je najbitnije to što profesori studente podržavaju u izvannastavnim aktivnostima, i projektima. “Oni su mi mentori na svakom koraku. Kada god nešto ne bih znao u poslu, netko od profesora bi se angažirao i preporučio mi nekog tko ima odgovor na moje pitanje”, kaže Nikola Zec i šalje primjere komunikacije sa svojim profesorima koji mu daju savjete i za njegov posao.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari