“JER VOLIMO VIŠKOVO!” Svoj program i listu za Općinsko vijeće u Ronjgima predstavila koalicija SDP-PGS-HSS-HSU

“JER VOLIMO VIŠKOVO!” Svoj program i listu za Općinsko vijeće u Ronjgima predstavila koalicija SDP-PGS-HSS-HSU

“To je program i lista za kontinuitet i stabilnost – jer volimo Viškovo!”, poručili su iz Ronjgi

Uz šetnicu Putić od Miće i Vele sopele u Ronjgima svoj program i listu za Općinsko vijeće Općine Viškovo predstavila je koalicija SDP-PGS-HSS-HSU.

Listu predvode dosadašnji zamjenici općinske načelnice, Denis Mladenić i Snježana Podobnik, te su uz njih tu dosadašnji Općinske vijećnici Daliborka Udović, Dijana Perić-Tatalović, Goran Janković, Sanjin Mladenić i Ivica Šanko, ali i neka nova imena.

UPRAVO SE ČITA

Na listi s 7 žena i 8 muškaraca vlada potpuna ravnopravnost spolova, dok je dobni prosjek kandidata 46 godina. Čak 67% liste čine visokoobrazovani pojedinci. Na listi su također zastupljeni i pripadnici bošnjačke i srpske nacionalne manjine.

Nositeljica liste Sanja Udović okupljenima je ukratko predstavila i osnovne smjerove plana i programa za razdoblje od iduće 4 godine, a to su:

Infrastrukturni projekti, uređenje i zaštita okoliša
Kapitalni i EU projekti
Djeca i mladi
Socijalna skrb, briga za osobe starije životne dobi i osobe s invaliditetom
te daljnji razvoj gospodarstva i poduzetništva na području Viškova.

“Budući da smo svjesni da su djeca naše najveće blago te garancija razvoja i budućnosti, projekti namijenjeni našim najmlađima naš su prioritet već dva mandata. Novouređena pedijatrijska ordinacija, novi dječji vrtić u Marčeljima, nova dječja igrališta u Vrtačama, Marinićima i Pešćićićima samo su neki od njih.

U narednom razdoblju planiramo daljnje povećanje iznosa dara u novcu za novorođenče kao i povećanje obuhvata djece u predškolskim ustanovama (vrtićki i jaslički programi), te osiguravanje dostupnosti defektologa/edukacijskih rehabilitatora, psihologa i logopeda.

Također je planirano i organiziranje Dječjeg tjedna – tjedna zabave i edukacije za najmlađe kao i izrada i provedba Lokalnog programa za mlade. Jedan od najvažnijih generacijskih projekata svakako je i izgradnja nove osnovne škole u Marinićima u koju će prvi učenici sjesti 2024. godine. Drugi je izgradnja Kuće halubajskega zvončara – višenamjenskog reprezentativnog objekta gdje ćemo objediniti dom Halubajskih zvončara s modernim muzejskim konceptom u kojem ćemo na jednom mjestu imati tradiciju, baštinu, gastronomiju, turizam i edukaciju”, naglasila je Udović te nastavila:

“Ulaganje u infrastrukturne projekte izgradnje novih cesta, rotora, vodovodne mreže i javnih površina čini život na području naše općine kvalitetnijim i ugodnijim. Puno se napravilo u protekle 4 godine – završili smo rekonstrukciju ceste Mladenići – Ronjgi, proširili groblje, izgradili 10-ak kilometara nove vodovodne mreže, uredili prekrasnu javnu površinu u Marinićima, pripremili sve potrebno za izgradnju kružnog raskrižja kod skretanja za groblje… i još mnogo toga.

Naša je dužnost i odgovornost i briga o svim našim sumještanima. Uveli smo jednokratnu godišnju novčanu pomoć od 400, 600 ili 1000 kuna za osobe starije od 65 godina te proširili opseg i broj korisnika za neke od naših programa iz socijalne skrbi, a nadalje planiramo podizanje cenzusa za ostvarenje socijalnih prava, kao i kontinuiranu pomoć osobama s invaliditetom.

Svega ovoga ne bi bilo bez stavke koja je pokretač daljnjeg razvoja svake zajednice, a to je snažno gospodarstvo. Stoga je ova koalicija kao zaključnu stavku svog programa istaknula nastavak poticanja razvoja gospodarstva – poglavito izgradnjom i opremanjem nove Radne zone Marišćina kao energetske, komunalne, prometne i elektroničko-komunikacijska infrastrukture- preduvjeta daljnjeg snažnog gospodarskog razvoja Viškova, čime će se stvoriti i preduvjeti za otvaranje novih radnih mjesta.”, istaklnula je Sanja Udović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari