KAKAV KAOS! Pijani Riječanin (43) Mercedesom bježao policiji od Rive do Krimeje, prolazio kroz crveno i izazvao nesreću!

KAKAV KAOS! Pijani Riječanin (43) Mercedesom bježao policiji od Rive do Krimeje, prolazio kroz crveno i izazvao nesreću!

Foto: Riportal (M.L)

Proteklog vikenda policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi sprječavanja počinjenja prometnih prekršaja te smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama.

Tijekom nadzora je na području cijele Primorsko-goranske županije evidentirano ukupno 217 prometnih prekršaja i to: 73 prekršaja prekoračenja brzine, 34 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 15 prekršaja  vožnje pod utjecajem alkohola, kao i četiri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela u vožnji. Uz to su zabilježena i tri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, dva u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije, jedan prekršaj upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te ostalih 85 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina od 192 km/h izmjerena je u petak, 11. lipnja u 12.24 sati na autocesti A6 u blizini vijadukta Osojnik kod Vrbovskog, gdje je radarskim uređajem evidentirano osobno vozilo marke Renault, zagrebačkih registracijskih oznaka, dok se kretalo u smjeru Zagreba navedenom brzinom.

UPRAVO SE ČITA

Najveća koncentracija alkohola od 1,99 g/kg izmjerena je 43-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, jučer,13. lipnja oko 1.35 sati. Riječ je o vozaču koji je pod utjecajem alkohola na raskrižju ulice Riva i ulice Ignacija Henckea prošao kroz crveno svjetlo na semaforu te unatoč svjetlosnim i zvučnim znakovima za zaustavljanje službenika prometne policije, nastavio vožnju kroz crvena svjetla na svim semaforima do Krimeje u Rijeci. Osim toga je prilikom skretanja u ulicu Vjekoslava Dukića izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom udarivši u rub kolnika. Također je utvrđeno da za vrijeme vožnje nije koristio ni sigurnosni pojas.

Priveden je na postupanje u službene policijske prostorije te je po završetku zbog počinjenih navedenih prekršaja protiv njega podnijet optužni prijedlog.

Predložena mu je novčana kazna od 41.000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Što se tiče drugih evidentiranih koncentracija alkohola, od 75 alkotestiranih vozača, njih pet  je zatečeno s koncentracijom u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg i s 1,51 g/kg, dok su tri vozača evidentirana u kategoriji s 1,01 do 1,51 promila, a dva s 0,51 g/kg.

Inače, prošlog vikenda dogodilo se i 29 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene. U cilju veće sigurnosti u prometu opetovano pozivamo vozače na dosljedno poštivanje svih prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari