Kako su gosti vidjeli incident u kafiću? ‘Beroš se izderao na konobaricu i ostao dužan dvije kune za kavu’

Kako su gosti vidjeli incident u kafiću? ‘Beroš se izderao na konobaricu i ostao dužan dvije kune za kavu’

Foto: Facebook

Gost kafića koji je vidio incident tvrdi da ni ministar Beroš ni njegova supruga nisu imali masku

Ministar zdravstva Vili Beroš objavio je danas kako je u jednom kafiću na Jadranu (a doznali smo da se radi o Zadru) doživio neugodnu situaciju kada je zamolio konobaricu da stavi masku, a ona je to odbila. On je pak, nakon toga, odlučio napustiti kafić.

Naravno da je tamo kao i na susjednoj terasi bilo i drugih gostiju koji su svjedočili incidentu, a jedan od njih na Facebooku je objavio svoje viđenje onog što se događalo, pišu RTL Vijesti.

UPRAVO SE ČITA

Naveo je kako je ministar bio sa suprugom i naručili su dvije kave. A kada je Beroš odlučio iz protesta napustiti kafić, na stol je bacio 20 kuna dok je račun bio 22 kune. To bi značilo da je ministar ostao i dužan za naručeno.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

“Da li je ministar Beroš danas uspio popiti svoju jutarnju kavu u Zadru, sukladno epidemiološkim mjerama koje on, a ni HZZJ, nisu uopće donijeli?

Oko deset sati na zadarskom Trgu ministar Beroš je sa suprugom naručio kavu.
Kad mu je prišla konobarica i kad je naručio kave, upitao je zašto ne nosi masku?
Na otvorenoj terasi?! Konobarica ga je ignorirala i ušla u zatvoreni prostor kafića.
Ili ga nije prepoznala, ili ga je stvarno ignorirala.

Kad im je donijela kave (bez maske) demonstrativno se ustao i bacio dvadeset kuna na stol.

Na fotografiji je vidljivo da je dao 2 kune manje. Sav zajapuren se izderao na nju govoreći da je bezobrazna.

MIZ, HZZJ, a ni Civilna zaštita, nisu ni u jednom dokumentu donijeli uredbu da konobari na otvorenim terasama moraju nositi zaštitne maske. Sve takve mjere su donesene za zatvoreni dio ugostiteljskih prostora.

Za terase su donesene mjere oko distance među stolovima i korištenju dezifencijskih sredstava, ali i ne i o obavezi da konobari poslužuju goste sa zaštitnim maskama.
Uostalom, ta mjera bi bila diskriminirajuća i protustavna s obzirom da ni gosti ugostiteljskih objekata na otvorenim terasama nisu obavezni nositi maske.

Nije je imao ni ministar, a ni njegova supruga, dok je trenirao epidemiološku disciplinu na sirotoj konobarici kojoj je ostao dužan dvije kune. I to po mjeri koja uopće ne postoji.”

Podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš objavio je kako je danas odbio biti gost u jednom kafiću. Razlog – konobarica je odbila staviti masku. Doznajemo da je ministar bio u Zadru gdje je jučer cijepio vodstvo košarkaškog kluba i navijače.

“Želio sam danas popiti kavu u jednom jadranskom kafiću. No, kako je konobarica i na moju molbu odbila nositi masku, tako sam i ja morao odbiti biti gost u tom lokalu. Odgovorno ponašanje je dužnost svih nas”, napisao je na Twitteru Beroš.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari