Kozala je ponovno filmski kvart; Kreće Riječko dječje kino uz besplatan ulaz za sve!

Kozala je ponovno filmski kvart; Kreće Riječko dječje kino uz besplatan ulaz za sve!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Ovog četvrtka, 25. studenog od 18:00 sati, velika dvorana Mjesnog odbora Kozala (Volčićev trg 2), postaje mjesto na kojem se ponovno gledaju crtani filmovi, stvara se aktivna filmska zajednica i povezuju susjedi!

Udruga SMART kvart uz potporu Primorsko-goranske županije započinje s projektom Riječko dječje kino koji do konca godine na Kozalu i Rastočine donosi kultne crtane filmove.

Namjera je organizatora prvenstveno programom crtanog filma povezati najmlađe susjede Kozale, informirati ih i aktivirati kako bi sami bili zainteresirani i navikli se konzumirati kulturne sadržaje u svom kvartu, povezati se s ostalim dionicima javnog života kvarta kao što su škola, civilne inicijative, lokalna administracija (mjesni odbor), te projektni tim umrežiti s relevantnim gradskim i nacionalnim kulturnim ustanovama.

UPRAVO SE ČITA

Planirani prikazivački program sastoji se od dugometražnih crtanih filmova namijenjenih najmlađima ali i njihovim roditeljima, koji su i sami kao djeca sa zanimanjem pratili te crtane filmove.

Maleni, ali i nešto veći stanovnici Kozale i njihovi prijatelji već su ovog četvrtka 25.11. od 18:00 sati, pozvani na prvo događanje Riječkog dječjeg kina i prvi susret u sklopu kojega će se prikazati ,,Čarobnjakov šešir”, dugometražni crtani film iz 1990. godine, napravljen prema ideju Sunčane Škrinjarić, snimljen u suradnji hrvatske produkcijske kuće Croatia Film i američke Fantasy Forest.

Radnja prati Čarobnjaka Štapića i njegove prijatelje koji donose odluku – probuditi će zmaja Ferdinanda, koji čvrsto spava na dnu vulkana i s njegovom pomoći krenut će u borbu protiv cara Mrazomora, no niti zmajev vatreni dah niti njihova snaga ne mogu otopiti ledenu glazuru čarobne šume i pobijediti cara Mrazomora, koji je čak uspio staviti ledeni oklop oko Sunca. Čarobnjak Štapić šalje zmaja Ferdinanda da razbije tmurne oblake oko sunca, a on osobno napadne cara. Zrake sunca su se ponovo pojavile, zli car Mrazomor je zauvijek pobijeđen, život se vratio u sve kutke čarobne šume, no mali čarobnjak je ostao zaleđen…

Nakon ,,Čarobnjakovog šešira”, program će se održati i  na Rastočinama, projekcijom crtanog filma ,,Čudesna šuma”.

VIDEO DANA:

Projekcije su organizirane u skladu sa aktualnim epidemiološkim preporukama pa se publiku poziva na poštivanje distance, nošenje zaštitnih maski u zatvorenom prostoru te pojačanu higijenu ruku.

S obzirom na epidemiološku situaciju i nove propisane mjere, za boravak u prostorima u vlasništvu Grada Rijeke potrebno je imati važeću COVID  potvrdu (EU digitalnu potvrdu) ili drugi odgovarajući dokaz o cijepljenju ili preboljenju od bolesti COVID – 19 ili dokaz o testiranju na virus SARS-CoV – 2, ne stariji od 48 sati na dan održavanja sjednice, sve sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova („Narodne novine“ broj 121/21) i Uputi Gradonačelnika Grada Rijeke od 15.11.2021.

Projekcije će se uvijek održavati uz besplatan ulaz.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari