Kreću radovi na čvoru Trinajstići! Kastav dobiva novu prometnu poveznicu s riječkom zaobilaznicom i autocestom

Kreću radovi na čvoru Trinajstići! Kastav dobiva novu prometnu poveznicu s riječkom zaobilaznicom i autocestom

Ministar Oleg Butković prisustvovao je potpisivanju vrijednog ugovora za izvođenje radova za izgradnju čvora Trinajstići. Ugovor su potpisali predsjednik Uprave Hrvatskih autocesta Boris Huzjan te Josip Purić u ime odabranog izvođača radova, odnosno tvrtke GP KRK d.d.

Danas ujutro u Matuljima je svečano potpisan ugovor za izvođenje radova za izgradnju čvora Trinajstići. Svečanom potpisivanju ugovora nazočili su gradonačelnik Grada Kastva Matej Mostarac te načelnik Općine Matulji Mario Ćiković.

Vrijednost ugovorenih radova za izgradnju čvora Trinajstići iznosi 33.359.610,82 kuna (bez PDV-a). Planirani početak izgradnje je svibanj 2021. godine s rokom izvođenja radova od 18 mjeseci.

UPRAVO SE ČITA

Izgradnja čvora Trinajstići planirana je na trasi autoceste A7 između čvorova Matulji i Jurdani, na području Općine Matulji. Najveći značaj predmetnog čvora je kvalitetno povezivanje Matulja i okolice na Riječku obilaznicu, a samim time i na mrežu autocesta, spajanje radnih zona R1 i R2 na Riječku obilaznicu, rasterećenje postojeće cestovne mreže (državna cesta D8 i županijske ceste) i rasterećenje raskrižja u centru Matulja.

Osim toga, izgradnja čvora pridonijet će gospodarskom razvoju, smanjiti duljinu putovanja prema Rijeci te će rasteretiti postojeću cestovnu mrežu na širem području što će pridonijeti smanjenju gužvi, posebice u turističkoj sezoni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari