SNAGOM GLAZBE ZA ZDRAVLJE: Jose Carreras oduševio na humanitarnom koncertu u pulskoj Areni

Poznati svjetski tenor Jose Carreras u subotu je nastupio u pulskoj Areni na humanitarnom koncertu za KBC Rijeka i Centar za rehabilitaciju Veruda u Puli

U glazbenom spektaklu u sklopu umjetnikove posljednje svjetske turneje *A Life in Music* uživalo je oko 6000 posjetitelja. U programu su nastupili i sopranistica Martina Zadro, violončelistica Ana Rucner te Orkestar opere riječkoga HNK pod ravnanjem uglednog dirigenta Davida Giméneza.

Jedan od najvećih tenora svijeta nije krio oduševljenje jedinstvenim ambijentom pulskog amiteatra u kojem je ponovno nastupio nakon deset godina. Veliki umjetnik je istaknuo i važnost glazbe u liječenju, a njemu samom je glazba bila od velike pomoći jer djeluje iscjeljujuće.

Carreras je u dvosatnom koncertu izvodio arije iz opera, opereta i mjuzikla, a repertoar su činila djela Gioacchinija Rossinija, Edvarda Griega, Carlosa Gardela, Astora Piazzole, Nicole Valente, Geronima Gimeneza i ostalih.

Događaj je obilježilo visoko pokroviteljstvo hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, a organizaciju su financijski pomogli sponzori predvođeni Bina-Istrom te gradovi Istarske i Primorsko-goranske županije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari