U ‘Bistrou Na Kantridi’ svoje specijalitete, možda i jedini u Rijeci, spravljaju u Kopa peći na drveni ugljen koja radi na principu roštilja i zatvorene peći
Na prekrasnoj i svim Riječanima (i šire!) dobro poznatoj lokaciji, u sklopu kultnog Stadiona Kantrida, pored omiljene plaže, već dvije godine posluje popularni ‘Bistro Na Kantridi’ u kojem su – pod njegovim prijašnjim imenima i upravama – svoje osvježenje i okrijepu pronašle već generacije i generacije Riječana.
“Kopa peć daje hrani nezamjenjivi šmek roštilja. Razvija visoku temperaturu i tlak pa hrana ostane sočna iznutra.”, ponosno ističe vlasnik Bistroa na Kantridi Josip s kojim smo kratko popričali uz kavu s najljepšim pogledom na Kvarner.
Prostor Bistroa Na Kantridi ostavlja na prvi pogled dojam ugode. Uz već razglašeni pogled na cijeli Kvarnerski zaljev, treba istaknuti decentno uređenje prostora u kojem se gosti osjećaju ugodno, kao otprilike u svom (proširenom) dnevnom boravku. Posebno će uživati obitelji s djecom jer razigrani mališani imaju puno prostora za svoje aktivnosti, a u krajnjem slučaju – i more je blizu, pa se za dana s visokom temperaturom zraka gosti mogu i osvježiti dok čekaju na svoje gastro-poslastice!
Treba dodati i da veličina prostora omogućava i posjete velikih grupa, znači u Bistrou Na Kantridi mogu se obilježiti i godišnjice mature, krstitke, karmine, rođendani, domjenci, proslave sportskih ekipa….
“Bistro smo otvorili u 2020. godini. Ideja je krenula prije pandemije. Kako i ja živim na Kantridi i imam godine iskustva u ugostiteljstvu, vidio sam potencijal ovog prostora. Stadion Kantrida je svima drago mjesto. Ljudi vole doći dole, prošetati se, popiti kavu uz more… Oko stadiona ima odličnih ugostiteljskih objekata, ali činilo mi se da nedostaje jedan za cijelu obitelj. Slučajnost je bila da smo u tom periodu vidjeli natječaj za ovaj prostor i dobili ga.”, govori o počecima svog angažmana oko Bistroa Na Kantridi njegov vlasnik Josip.
“No tada je krenula pandemija i uz sve godine rada u ugostiteljstvu nitko nije mogao predvidjeti ovakvo odvijanje događaja. Svejedno, pronašli smo najbolje ljude i krenuli u nepoznato. Ideja je bila da sva hrana koju ponudimo bude najbolja i posebna i za svih.”, govori Josip o ideji kojom se vodi – a to je da izvedbom ponuđenih jela iznenadi i oduševi baš svakog gosta!
Ekipa u kuhinji je mlada i puna ideja, primijetili smo tijekom našeg posjeta Bistrou Kantrida.
Iz Bistroa Na Kantridi ističu široku ponudu gotovih jela, ali i neke svoje posebnosti: Pljeskavica na Kantridi i Pljeskavica Kopa.
Mi smo probali Pljeskavicu na Kantridi koja nam se posebno dopala – sadrži čisto juneće meso, burratu i pesto od svježeg bosiljka. Zaista se topi u ustima…
Ponosni su i na tunu u sezamu iz Kopa peći s domaćim slatkastim soja umakom. U ponudi si i neka tradicionalna, svima poznata jela kojima su mladi kuhari iz Bistroa Na Kantridi dali svoj poseban, mediteranski pečat.
Na kraju, saznali smo da u Bistrou na Kantridi pripremaju i posebno iznenađenje za zaljubljene: upravo slažu poseban meni povodom Valentinova o kojem ćemo podrobnije izvijestiti kroz nekoliko dana.
Savjet: dobro je unaprijed rezervirati svoje mjesto jer goste čekaju zaista zanimljiva i ukusna jela!
Bistro Kantrida i Riportal nagrađuju dvoje čitatelja sa po dvije pizze!
Sve što trebate učiniti je ovu objavu na facebook stranici Riportala lajkati, podijeliti a u komentarima te objave označiti/tagirati osobu s kojom ćete posjetiti ovo kultno mjesto – Bistro Kantrida!
Dobitnike ćemo objaviti ovdje i u komentaru naše facebook objave u petak 28. siječnja navečer.
NAJNOVIJE: SRETNICI su Martina Doričić i Marin Pujić, sve što trebate učiniti je osoblju lokala dokazati vaš identitet i nagrada je vaša! SVIMA drugim sudionicima veliko hvala na sudjelovanju i provedite ugodan vikend!