IVAN BULJUBAŠIĆ

Ispovijest našeg vaterpolista o životu s autoimunom bolesti: ‘Najviše sam se bojao reakcije svoje kćerke, ali…

Nakon što se proširila priča da je poznati hrvatski sportaš teško bolestan te da se liječi kemoterapijom, 35-godišnji vaterpolist Ivan Buljubašić odlučio se obratiti javnosti te s našom Donnom Dianom Prćić podijelio zašto se njegov izgled drastično promijenio

“Ja se osjećam vrhunski. Ne smatram se bolesnim, dogodila mi se malo veća promjena imidža prouzrokovana alopecijom, ali sve ostalo je kao što je prije bilo. Odlično se nosim s cijelom ovom situacijom, ali i ljudi oko mene. Bar oni s kojima se vidim svakodnevno ili češće ponašaju se kao da se nikad to nije ni dogodilo”, poručio je Ivan Buljubašić, 35-godišnji vaterpolist koji je razgovarao s našom Donnom Dianom Prćić i odlučio s javnosti podijeliti zašto se njegov izgled drastično promijenio.

Na pitanje što je najteže u borbi s alopecijom, Buljubašić odgovara:

“Mislim da to uvelike ovisi u kojem se mentalnom periodu trenutno nalazite, ja sam imao sreću da se meni to dogodilo sada kada sam sretna, formirana osoba, s prekrasnom obitelji i sa super prijateljima. Uostalom, muško sam, mislim da je ženama puno teže s alopecijom, mi ionako kad-tad ostanemo bez kose i oćelavimo”, poručio je vaterpolist.

Kaže i da se najviše bojao reakcije svoje kćerke koja ima osam godina.

“Mislio sam da će to njoj biti najveća promjena, ali ona se nastavila ponašati kao da se ništa nije dogodilo još mi se zahvalila jer je sad lakše crtati tatu bez kose. Supruga manje prigovara otkad nema više dlaka u kupaonici nakon brijanja”, kroz šalu kaže Buljubašić.

Sve mu se, prepričava, počelo događati prije godinu dana.

“Baš u to vrijeme bila je dodjela Oscara nakon što je Will Smith ošamario Chris Rocka nakon što je bacio šalu na račun alopecije njegove supruge, tako je ta tema bila aktualna i onda sam nedugo nakon što sam primijetio promjene na svojoj bradi zaključio da je alopecija.”

Odmah je, kaže, napravio detaljnu analizu krvi.

“Savršeno, nije bio dublji problem, ali su me pitali jesam li pod velikim stresom, je li bila velika promjena u životu, ništa se od toga nije dogodilo, nikakve velike promjene, a na pregledu su mi rekli da bi moglo čak biti povezano s koronom, zabilježen velik porast slučajeva alopecije.”

Nitko, kaže, ne može ništa tvrditi sa sigurnošću, teško je otkriti pravi uzrok.

“Za alopeciju ne postoji lijek. Još je nedovoljno istraženo, postoje razni, tretmani, preparati kako se zaustaviti ili usporiti, ali je najvažnije ostati smiren i prihvatiti trenutnu situaciju. Da citiram Asima Ugljena, alopecija nije bolest od koje ćete umrijeti, ali je ona s kojom ćete umrijeti. Treba naučiti živjeti s tim”, govori naš vaterpolist koji već treću godinu igra u Trstu, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari