Marin Miletić nakon smrti dječaka: “Zaključali smo mi sebe odavna u našim automobilima jurnjava”

Marin Miletić nakon smrti dječaka: “Zaključali smo mi sebe odavna u našim automobilima jurnjava”

Pixsell

Cijela Hrvatska već je par dana u šoku zbog tragične pogibije petogodišnjeg dječaka kojega je otac zaboravio u zaključanom automobilu

U Kninu, gdje se tragedija dogodila, danas je dan žalosti. Na ovaj nevjerojatan slijed nesretnih okolnosti koji je rezultirao tragičnom smrću mališana reagirao je objavom na svom službenom Facebook profilu i saborski zastupnik iz Rijeke Marin Miletić.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

UPRAVO SE ČITA

Zaključani automobil

Ne. Neću tražiti krivca u ovome i onome. Ionako se na oca srušio danas cijeli svemir. Kako pišu mediji, kada je shvatio da nije pustio sina u vrtiću, došao je do automobila i nakon neuspjele reanimacije – srušio se u nesvijest. Neka Gospodin bude milostiv svima, a dijete uvede u stanove nebeskog Jeruzalema, vječne radosti.

Zaključali smo mi sebe odavna u našim automobilima jurnjava. U svakodnevici nametnutog ritma. U grozničavom silovanju potrošačkog društva koje te uvjerava što ti je sve potrebno da bi bio sretan.

Zaključali smo mi svoju slobodu odavna. Strahujući glasno kriknuti istinu gledajuć što će reći ovi ili oni. Zaključali smo mi sebe u loncu u kojem smo mi sada kuhajuće žabe koje se tješe da nije baš tako vruće. Dok ne budemo više imali snage izaći iz te zamke.

Zaključali smo mi sebe svaki put kada naš odgovor nije bio DA, DA ili NE, NE. Nego smo tražili opravdanja za svoje strahove i beskičmenjaštvo. Zaključali smo mi sebe svaki put kada smo se htjeli svidjeti više ljudima nego li dragome Bogu. Zaključali smo mi sebe onoga časa kada smo postali bljutava sol koja više nije ni za što nego da se izbaci van da je drugi gaze nogama.

E, neću. Odbijam. Biti zaključan. I čekati moj završetak uljuljkan u ovu ili onu fotelju. Nisam stvoren za fotelje, stvoren sam za borbu. Stvoren sam za borbu istine, pravde, čistoće ljubavi, zaštitu obitelji i – slobode. Stvoren sam da tamo gdje jesam – solim. Koliko god mogu. I mnogo nas je, jako mnogo koji to u svom srcu znamo. Da tako treba živjeti. A što će biti? Potpuno nevažno je tada sve. Nije učenik nad Učiteljem. Put znamo, cilj znamo. Idemo. Jer, “nismo stvoreni da dimimo nego da gorimo“. 🔥🇭🇷, napisao je Marin Miletić.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari