Mićović najavio: ”Uskoro krećemo s cijepljenjem građana bez prethodne najave!”

Mićović najavio: ”Uskoro krećemo s cijepljenjem građana bez prethodne najave!”

Foto: Pixsell

Župan Zlatko Komadina sa zamjenicima Marinom Medarić, Vojkom Brautom i Petrom Mamulom održao je prvi press kolegij u novom mandatu. 

Izrazio je zadovoljstvo jako dobrim epidemiološkim vijestima, danas, naime, nakon puno mjeseci nema niti jedan slučaj novooboljelih od koronavirusa i blizu smo ulaska u zeleno na epidemiološkoj karti.

Potvrdio je to i ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović rekavši kako smo u situaciji osjetnog poboljšanja.

UPRAVO SE ČITA

„Jučer je, što je i uobičajeno nedjeljom, testiranje rađeno samo u KBC- Rijeka za pacijente u hitnoći. Testirano je 157 osoba i kako je župan rekao, nema niti jednog Covid pozitivnog slučaja. Ozdravilo je 11 osoba pa trenutno imamo 152 aktivna slučaja u Županiji.

Na liječenju u KBC-u je 15 Covid pacijenata, nema niti jednog na respiratoru i već 11 dan uzastopno nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti, a sve su to više nego ohrabrujući pokazatelji“, istaknuo je Mićović. Zahvalio se građanima na dobrom odazivu za cijepljenje te procjenjuje da bi do kraja lipnja mogli imati 50 posto procijepljene populacije u našoj županiji.

Rekao je da se nastavlja i s kampanjom cijepljenja djece iznad 12 godina starosti, te najavio da će se po izdvojenim punktovima u županiji uskoro omogućiti cijepljenje bez prethodnih najava.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari