Mladi iz Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije krenuli na besplatno ljetovanje

Mladi iz Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije krenuli na besplatno ljetovanje

Mladi s intelektualnim teškoćama i invaliditetom iz Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije u pratnji asistenata krenuli su jutros na petodnevno ljetovanje u Medulin, a financijska sredstva osigurana su kroz projekt „Opatijski kutak za inkluziju“. Sa Slatine su ih ispratili roditelji te gradonačelnik Grada Opatije Fernando Kirigin i njegova zamjenica Kristina Đukić koji su im poželjeli sretan put i dobru zabavu na ljetovanju.

28 članova naše udruge i njihovi asistenti boravit će od 22. do 27. lipnja u hotelu „Koral“ u Medulinu, koji se nalazi na samoj obali mora, uz pješčanu plažu. Cilj ljetovanja daleko je važniji od toga da im priuštimo sunce, more i promjenu okruženja – većini je to jedina mogućnost da provedu nekoliko dana bez roditelja i tako steknu neprocjenjivo vrijedna iskustva za njihovu samostalnost i socijalni razvoj, istaknula je predsjednica Udruge osoba s invaliditetom grada Opatije Klaudia Dokozić.

Članovi opatijske Udruge s invaliditetom odlaze organizirano na ljetovanje u Istru već nekoliko godina, no ovog ljeta po prvi put ne moraju sakupljati donacije kako bi osigurali financijska sredstva, već ljetuju u sklopu projekta „Opatijski kutak za inkluziju“ – mjesto participativnih interkulturalnih aktivnosti s ciljem socijalne integracije osoba s invaliditetom, za koji je Gradu Opatiji i Udruzi osoba s invaliditetom grada Opatije Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike odobrilo bespovratna sredstva u iznosu od 2.212.704,90 kn i koji će se sufinancirati u stopostotnom iznosu. Sredstva su odobrena kroz program Aktivno uključivanje i poboljšavanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 Urbanih aglomeracija Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb.

UPRAVO SE ČITA

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari