(FOTO & VIDEO) NE PROPUSTITE: U riječkom Art-kinu besplatna projekcija filmskog spektakla Odisej snimanog i na Jadranu!

Riječ je o biografsko-pustolovnom filmu o legendarnom francuskom oceanografu i istraživaču podmorja Jacquesu Cousteau

U okviru Dana neovisnih kina u utorak 7. studenog u 35 hrvatskih kina pa tako i u riječkom Art-kinu s početkom u 20 sati besplatno će se prikazati francusko-belgijski film Odisej redatelja Jérômea Sallea. Nakon ove svehrvatske besplatne pretpremijere, film kreće u redovnu kinodistribuciju.

Biografski film o legendarnom francuskom oceanografu i istraživaču podmorja Jacquesu Cousteau, koji je 2015. godine sniman i u Hrvatskoj, na otocima Hvar, Vis i Biševo, nastao je prema knjizi samog Cousteaua.

U Odiseju su u glavnim ulogama Lambert Wilson, Audrey Tautou i Pierre Niney.

Film „Odisej“ spektakularna je filmska priča o francuskom istraživaču podmorja, vizionaru i inovatoru Jacquesu Cousteau, pod redateljskom palicom Jérômea Sallea iz 2016. godine.

Godina je 1948. Jacques Cousteau, njegova supruga i dva sina žive ‘u raju’, u prelijepoj kući s pogledom na Sredozemno more. Međutim, Cousteau sanja samo o avanturi. Sa svojim izumom, scuba ronilačkom opremom s kojom može disati pod vodom, on je otkrio novi svijet. Sada taj svijet on želi i istražiti. A za to, spreman je sve žrtvovati.

Film koji je hrvatske otoke Hvar, Vis i Biševo – na kojima su snimljene neke od najatraktivnijih scena – stavio u središte svjetske filmske produkcije; spaja Cousteauov životni pothvat i razvoj jedne turbulentne obiteljske priče.

„Odisej“ donosi presjek događaja gotovo 30 godina iz Cousteauovog života, a dramsku okosnicu osim čuda podvodnog svijeta čini odnos sa suprugom Simone (Audrey Tautou) te dvojicom sinova, od kojih tragično stradalog Pihillipea glumi Pierre Niney.

Ove je godine film nagrađen francuskom nagradom César za najbolji zvuk te je nominiran nagradom Globe de Cristal za najboljeg muškog glumca (Lambert Wilson) i žensku glumicu (Audrey Tautou).

Redatelj Jérôme Salle rođen je 1971. u Parizu, a djeluje kao scenarist i filmski redatelj. Režirao je filmove Anthony Zimmer, filmsku adaptaciju poznatog belgijskog stripa Largo Winch, kao i njegov nastavak Largo Winch II. Njegov dugometražni film iz 2013. Zulu izabran je za film svečanog zatvaranja Cannes film festivala iste godine. Film Turist (2010.), redatelja i scenarista Floriana Henckel von Donnersmarcka, temeljio se na njegovu scenariju za Anthony Zimmer, a utržio je 278 milijuna dolara.

Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača osnovana je prije tri godine te po prvi puta organizira manifestaciju Dan neovisnih kina.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari