Nagrađeni najuspješniji nastavnici i škole u PGŽ

Nagrađeni najuspješniji nastavnici i škole u PGŽ

Povodom Svjetskog dana učitelja, u Mramornoj dvorani Pomorskog i povjesnog muzeja Hrvatskog primorja uručene su nagrade najuspješnijim odgojno-obrazovnim djelatnicama i ustanovama u Primorsko-goranskoj županiji.

Ovogodišnji su laureati i laureatkinje Nevia Grbac, prof. matematike i informatike Osnovne škole Kostrena; Gracijela Orobabić, prof. engleskog jezika Osnovne škole Gornja Vežica, Rijeka; Petar Jelača, prof. fizike u Gimnaziji Andrije Mohorovičića Rijeka i Zorica Janković, prof. rehabilitator i psihoterapeutkinja Ekonomske škola Mije Mirkovića Rijeka. Dok su za najuspješnije škole proglašene OŠ Eugena Kumičića, Rijeka i Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir, Krk kojoj je ovo drugo županijsko priznanje.

Pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin čestitala je svim profesorima, nastavnicima i učiteljima na njihovom danu, ali i izuzetnom poslu kojim su kroz vrijeme pandemije savršeno odgovorili na sve izazove koji su ih čekali ili ih tek čekaju. Zamjenica župana Marina Medarić pridružila se čestitkama i zahvalila na svemu što čine kako bi se djeca u školama osjećala sigurno, zaštićeno i sretno, te se osvrnula na ulogu Županije. „Kontinuirano ulažemo u podizanje standarda naših škola. Gradimo, dograđujemo, uređujemo školske objekte i sportske dvorane kako bi i vama i djeci pružili uvjete rada i obrazovanja primjerene 21. stoljeću“, rekla je zamjenica Medarić.

UPRAVO SE ČITA

VIDEO DANA:

Za ravnateljicu Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir nagrada ima još veći značaj jer se na otoku Krku ove godine obilježava 100 godina obrazovanja. Prof. Đurđica Cvitkušić zahvalila se Županiji na potpori i istaknula kako je škola među najuspješnijim srednjim školama u RH po dobivenim bespovratnim sredstvima iz fondova Europske unije.

Pimorsko-goranska županija već 23. godinu nagrađuje svoje najbolje učitelje i škole, a za ovogodišnju nagradu pristigle su 24 prijave, od kojih pet ustanova i 19 djelatnika. Svečanost je uveličana programom Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka i izvedbama Diane Marković na klarinetu i Matije Klaja na gitari.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari