Naivna Riječanka (74) internet “brokerima” dala pristup računalu i bankovnom računu; Nije završilo dobro po nju!

Naivna Riječanka (74) internet “brokerima” dala pristup računalu i bankovnom računu; Nije završilo dobro po nju!

Foto: Unsplash

Iz policijske uprave savjetuju građanima da se informiraju i potraže financijski savjet od provjerenih stručnjaka prije nego što ulože novac u rizične investicije. Osobito treba biti sumnjičav prema ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zaprimili su prijavu 74–godišnje hrvatske državljanke koja je prilikom poslovanja kriptovalutama oštećena kaznenim djelom prijevare za više desetaka tisuća kuna.

Ona je naime, u razdoblju od travnja pa do studenoga ove godine, kontaktirala putem interneta s osobama iz strane agencije koje su ju doveli u zabludu lažno joj prikazujući sigurnu zaradu trgovanjem i ulaganjem na svjetskim burzama.

UPRAVO SE ČITA

Budući da im je omogućila pristup svom računalu, tako i bankovnom računu, pružajući im uz osobne i podatke o šiframa za bankovne račune za njihovo samostalno “ulaganje“ njezinog novca, kada su tzv. brokeri prestali komunicirati s njom, a novac joj nije vraćen niti ima saznanja gdje je uložen, shvatila je da je prevarena.

VIDEO DANA:

Iz policijske uprave primorsko-goranske i ovim putem pozivaju građane na oprez kako ne bi postali žrtvama investicijskih prijevara.

Osim što je ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići i na počinitelje koji će vas prevariti ili možete postati žrtva hakera. Stoga budite oprezni, dobro se informirajte i potražite financijski savjet od provjerenih stručnjaka prije nego što uložite novac u rizične investicije.

Posebno treba biti sumnjičav prema ponudama koje nude nerealno visoke prinose u vrlo kratkom razdoblju – to je prvi i najočigledniji znak da se radi o prijevarnim namjerama.

Tijekom komunikacije nikome ne biste smjeli dostavljati osobne podatke, fotografije osobnih isprava, bankovnih kartica, ni slati jednokratne zaporke aplikacija internetskog bankarstva, kao ni druge podatke vezane za autorizaciju bankovnih transakcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari