NAPREDOVAO I MIŠKO! Prvi mačak Grada Rijeke dobio svoju pločicu na vratima ureda

NAPREDOVAO I MIŠKO! Prvi mačak Grada Rijeke dobio svoju pločicu na vratima ureda

Rijeka je u 2019. godini dobila svog »Prvog mačka« – petomjesečnog Gospodina Miška koji je, spašen iz prihvatilišta, novi dom pronašao u kabinetu gradonačelnika Vojka Obersnela.

Miško je u ured gradonačelnika stigao iz Kitten safe house utočišta, a ideja da udome mačka nastala za vrijeme glavne povorke Riječkog karnevala kada je ključeve grada u rukama imao karnevalski gradonačelnik – Meštar Toni.

”Zafrkavali smo se na temu raznih i pomalo ludih ideja i projekata koje bi Meštar Toni mogao provesti dok je ključ grada u njegovim rukama. U tim šalama tajnica je predložila da on u zgradi uprave udomi mačka. Iako se radilo o šali, meni se ideja ozbiljno svidjela pa smo sljedećeg dana ozbiljno popričali o tome” – kazao je tada gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel.

UPRAVO SE ČITA

A sada, kada je vlast preuzeo novi riječki gradonačelnik Marko Filipović, promaknuće je dobio i Miško koji je, uz novog gradonačelnika, dobio i novu pločicu na vratima ureda.

Vjerujemo da se Miško već snašao u ”novom ritmu grada” i da će, kao i dosad, uživati u svojoj ulozi u gradskom poglavarstvu 😉

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari