”Nema maženja bez paženja!” HZJZ-ova kampanja čak i nagrađuje poklon paketima!

”Nema maženja bez paženja!” HZJZ-ova kampanja čak i nagrađuje poklon paketima!

Foto: Pixsell

I ove godine aktualna je kampanja pod nazivom “Nema maženja bez paženja” u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo s početkom od 15. lipnja.

Kampanja će trajati sve do 4. rujna s ciljem edukacije svih građana, a posebno mladih, o važnosti očuvanja spolnog i reproduktivnog zdravlja putem atraktivnih poruka i vizuala.

U sklopu kampanje na 26 plaža od sjevera do juga Hrvatske bit će postavljeni edukativni info panoi i kabine za presvlačenje s ključnim porukama. Njome će biti obuhvaćene najfrekventnije plaže i panoi u ljekarnama.

UPRAVO SE ČITA

U sklopu ovogodišnje kampanje provodit će se online edukacije putem objava i kvizovova na društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapisi i slogani, kao i najtočniji odgovori na pitanja iz kvizova znanja bit će nagrađeni poklon paketima.

Najnoviji podaci međunarodnih istraživanja pokazuju da mladi u Hrvatskoj o nekim aspektima spolnog i reproduktivnog zdravlja znaju manje nego prije desetak godina.

Prema podacima posljednjeg istraživanja HBSC-a (Health Behaviour School-aged Children) kondome je koristilo 60% dječaka i 50% djevojčica što ukazuje na osjetan pad u odnosu na prijašnja razdoblja (npr. 2006. godine kondome je koristilo 82% dječaka i 84% djevojčica).

Sve detaljne informacije dostupne su na službenoj web stranici projekta Živjeti zdravo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari