OBILJEŽEN DAN PGŽ: Nagrada za životno djelo krčkom glazbenom pedagogu Ivanu Pavačiću

Dobitnici godišnje nagrade su Gordana Nikolić, Goran Filipec i Društvo “Naša djeca” Opatija a dobitnici posebnog priznanja PGŽ su Mirjana Diminić i Policijska uprava primorsko-goranska

Povodom Dana Primorsko-goranske županije u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku održana je svečana sjednica Županijske skupštine na kojoj su dodijeljene nagrade i priznanja Primorsko-goranske županije.

Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Ivanu Pavačiću, a dobitnici godišnje nagrade su Gordana Nikolić, Goran Filipec i Udruga Društvo “Naša djeca” Opatija.

Dobitnici posebnog priznanja Primorsko-goranske županije su Mirjana Diminić i Policijska uprava primorsko-goranska.

Glazbeni pedagog Ivan Pavačić, dobitnik nagrade za životno djelo, rođen je 1936. godine na Krku, član je Hrvatske glazbene unije i glazbeni pedagog koji godinama vodi škole svirke sopela na Krku. Nagrada mu je dodijeljena za izniman doprinos u promicanju tradicijske glazbe Hrvatskog primorja. Nagrada se sastoji od pisanog priznanja i novčane nagrade u visini 12 prosječnih neto plaća u Republici Hrvatskoj,

pavačić2

U svom obraćanju prisutnima, župan Zlatko Komadina rekao je da se od prošlogodišnjeg druženja povodom Dana županije dogodilo puno promjena u svijetu i Hrvatskoj – izbjeglička kriza, teroristički napadi i parlamentarni izbori. Što se tiče Primorsko-goranske županije, prošlo je tri četvrtine mandata obilježenog investicijskim, programskim i projektnim aktivnostima koje su se događale u ozračju promjena financiranja jedinica lokalne i regionalne samouprave od strane vlade, prenose mrežne stranice Primorsko-goranske županije.

“Rezultat takvih, jednostranih odluka s državne razine, jest taj da je od početka aktualnog mandata županijski proračun uskraćen za 19 milijuna kuna prihoda. No, mi smo uspjeli održati stabilnost proračuna, i ono što je najvažnije – u svim segmentima za koja smo nadležni kao što su školstvo, zdravstvo, socijala, npr. pomorsko dobro, izdavanje dozvola – održali visoku razinu usluga, osigurali nadstandarde i imali značajna ulaganja u objekte i opremu te pripremili nove investicije. Pri svemu tome vodili smo se načelom ravnomjernog razvoja svih dijelova naše županije”, naglasio je župan Komadina i dodao da Sveučilište u Rijeci ima najpametnije računalo,što je dokaz da živimo u županiji znanja.

Uoči svečane sjednice, u 10 sati županijsko izaslanstvo predvođeno županom Zlatkom Komadinom i predsjednikom Županijske skupštine Erikom Fabijanićem pred Središnjim križem na groblju Drenova položilo je vijenac u spomen na sve preminule građane i poginule branitelje s područja Primorsko-goranske županije.

U zabavnom dijelu programa u HKD –u na Sušaku nastupili su Katja Budimčić Sabljar, plesni klub Dance Queen, Marko Kalc i Sistersice Dance Queen.

Fotografije: facebook PGŽ

pavačić999 pavačić99 pavačić9 pavačić8 pavačić7 pavačić6 pavačić5 pavačić3

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Nema povezanog sadržaja