PGS slavi rođendan: “Proglašavani smo izdajnicima, autonomašima, čak i fašistima; pokušavali su nas lomiti sa svih strana”

PGS slavi rođendan: “Proglašavani smo izdajnicima, autonomašima, čak i fašistima; pokušavali su nas lomiti sa svih strana”

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Proglašavani smo izdajnicima, autonomašima, čak i fašistima; pokušavali su nas lomiti sa svih strana, i s lijeva i s desna, ali nisu uspjeli”, istaknuli su iz PGS-a

Na današnji dan 1990. godine osnovana je stranka, tada pod imenom RDS, nešto kasnije postali su RiDS, a 1996. godine preimenovali su se u Primorsko goranski savez.

Povodom rođendana, iz PGS-a su objavili priopćenje za javnost koje prenosimo u cijelosti:

UPRAVO SE ČITA

Dragi prijatelji, članovi stranke, simpatizeri, drage građanke i građani Rijeke i Primorsko-goranske županije,

Primorsko goranski savez danas je slavljenik! Na današnji dan sada uistinu davne 1990. godine osnovana je naša stranka, tada pod imenom RDS, nešto kasnije postali smo RiDS, a 1996. godine preimenovali smo se u Primorsko goranski savez s jasnim ciljem borbe za prava i interese svim građana Rijeke, Kvarnera i Gorskog kotara.

Ta borba istim žarom traje i danas, 31 godinu kasnije.

Proglašavani smo izdajnicima, autonomašima, čak i fašistima; pokušavali su nas lomiti sa svih strana, i s lijeva i s desna, ali nisu uspjeli. Tu smo! Sve ove godine smo tu. Iza nas su i saborski mandati, i mandati župana, gradonačelnika i načelnika i(li) njihovih zamjenika u brojnim gradovima i općinama širom županije, iza nas su stotine vijećničkih mandata… I svi su naši ljudi, od vrijednih i požrtvovnih volontera do najviših stranačkih funkcionera, sve vrijeme vođeni istom mišlju, istim motivom i istom misijom- borbom za svoj kraj, „Za naš zavičaj“ i sve naše ljude!

Jedna smo od najstarijih hrvatskih političkih organizacija, među najutjecajnijim smo regionalističkim političkim opcijama i jedni smo od rijetkih koji su, unatoč svemu, ne samo preživjeli već i čvrsto zadržali svoj politički legitimitet, relevantnost, prepoznatljivost i snagu.

Dokazuje to i ovo predizborno vrijeme u kojemu obilježavamo naš 31. rođendan. Svakodnevno nam pristupaju novi članovi širom Primorsko-goranske županije, stvara se jedan novi polet, očit je golemi entuzijazam naših članova i simpatizera, a sve prepoznaju i naši politički partneri s kojima u mnoštvu lokalnih samouprava i u PGŽ nastavljamo uspješnu suradnju.

Ovaj rođendan, eto, „proslavljamo“ više radno no svečano, ali pollitički život i podrazumijeva svakodnevno davanje cijeloga sebe u ideju u koju vjeruješ i kojoj si odan, a politička borba neprekidna je borba za bolje sutra naših građanki i građana.

Neumorno ćemo nastaviti istim tempom i s istim žarom trudeći se stvarati ljepšu budućnost sretnijih ljudi!

Drage prijateljice i dragi prijatelji, stranački suborci, simpatizeri i svi koji poštuju naš rad i trud, sretan nam 31. rođendan koji ćemo zajedno proslaviti čim nam zdravstvena situacija to dozvoli!

Živjeli!“, poručili su potpisnici priopćenja Darijo Vasilić, predsjednik Primorsko goranskog saveza, Franjo Butorac, politički tajnik Primorsko goranskog saveza i Nikola Ivaniš, počasni predsjednik Primorsko goranskog saveza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari