PGŽ spremna za pojačani val cijepljenja; Najavljena veća količina cjepiva!

PGŽ spremna za pojačani val cijepljenja; Najavljena veća količina cjepiva!

Foto: Mateo Levak/Riportal

“Primorsko-goranska županija organizacijska i kadrovski spremna je za ubrzano i povećano cijepljenje stanovništva dolaskom najavljenih većih količina cjepiva”, rekla je pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić u izjavi nakon održane video konferencije premijera s ravnateljima županijskih zavoda za nastavno zdravstvo.

Pozvala je građane da se kao i do sada prijavljuju svojim obiteljskim liječnicima što je već dobro uhodani model, te naglasila da se sve provodi u stalnoj koordinaciji cjelokupnog zdravstvenog sustava PGŽ.

UPRAVO SE ČITA

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ Vladimir Mićović dodao je da je ubrzano cijepljenje važno kako bi zaustavili epidemiju koja je trenutno u fazi stagnacije. Rekao je također da se komunicira i sa javnim ustanovama i tvrtkama koje će dostavljati popise svojih djelatnika za cijepljenje.

Glavni epidemiolog Dobrica Rončević naglasio je da se postavljeni kapaciteti za cijepljenje jačaju i kadrovski i prostorno te najavio mogućnost organiziranja i jednog većeg punkta za područje Liburnije.

“Do sada smo procijepili oko 20 posto stanovništva, predstoji nam velik angažman ali vjerujem da ćemo i taj izazov koji je pred nama uspješno odradit”, izjavio je Rončević.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari