(VIDEO) PLENKOVIĆ U 3. MAJU: “Drage radnice i radnici 3. maja, ja vam od srca čestitam. Ovo je vaš uspjeh. Bravo!”

(VIDEO) PLENKOVIĆ U 3. MAJU: “Drage radnice i radnici 3. maja, ja vam od srca čestitam. Ovo je vaš uspjeh. Bravo!”

Foto: Mateo Levak/Riportal

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je u riječkom brodogradilištu 3. maj na svečanosti primopredaje gradnje 733-Algoma Interpid. Uz premijera Plenkovića, na prigodnoj svečanosti primopredaje bio je i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

Gradnja 733 je samoiskrcavajući brod za rasuti teret, za koji je ugovor potpisan s kanadskom tvrtkom Algoma Central Corporation.

Gradnju 733 bila je otkazana u listopadu 2018. godine, no početkom rujna prošle godine 3. maj je potpisao novi ugovor s kupcem o njegovu dovršetku, a nedugo nakon toga je Vlada riječkom brodogradilištu dala državno jamstvo za kredit za dovršetak toga broda.

UPRAVO SE ČITA

“Drage radnice i radnici 3. maja, ja vam od srca čestitam. Ovo je vaš uspjeh. Bravo! Uspjeh kojem danas svjedočimo je potvrda vašeg rada i zalaganja. Ovo je dokaz snage”, kazao je Plenković i dodao:

“Naša Vlada je jasno ponavljala da nije odustala od brodogradnje. Mi smo prošlog ljeta donijeli odluku o nastavku brodogradnje u 3. maju. Uzeli smo u obzir značaj 3. maja kada smo donosili odluku”, istaknuo je premijer poručivši da je jako ponosan na sve njih.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.

Komentari